Tack å bock till min svåger

5 Jul

Gott folk, jag har det bästa lilla tillbehöret till er som jag snott rakt av från bästa svågern. Nu när odlingslotterna och butikshyllorna dignar av lokala primörer är det bara att passa på att frossa. För ni vet, sen kommer vintern och vad har vi då? Svar: vinterpotatisen, ja, kanske inte bara men typ och hur kul är det på en skala?

Nu ska ni i alla fall passa på att göra sotat lök för det är så gott att man nästan smäller av. Jag skulle våga påstå att det passar till all grillad mat och nästan all annan mat också, kanske inte soppa då, men ni hajar! Löken får en himmelsk karamellig smak av smöret och blir fantastisk mjäll och söt.

Dela färsk lök i halvor och sota dem rejält i en torr panna. Lägg dem i en ugnsfast form och gnid in dem med massor av smör och toppa med färskrepad timjan och lite flingsalt. Kör dem sedan i 180 grader i ugnen tills de är mjuka.

Sotat lökSotad lök

Nu har ni ett fantastiskt litet tillbehör! 

/Moma

8 svar to “Tack å bock till min svåger”

  1. Kristin // The Chocolate Box 6 juli, 2014 den 18:02 #

    Måste göras vid nästa grillning! Tack för tipset 🙂

  2. Barbro 6 juli, 2014 den 19:00 #

    Gott, o fina bilder!

  3. Lotta i Två Små Kök 10 juli, 2014 den 23:01 #

    Halleluja! Låter som helt i min smak! Tack till dig och skicka vidare till svågern. Hoppas du har en kanonsemester. Det verkar så i alla fall på IG 🙂

    Kramar!

  4. Emmy 10 juli, 2014 den 23:59 #

    Håller med om att det är supergott! Vet inte varför jag nästan aldrig lagar det. Jag får tacka svågern för påminnelsen.

  5. Elin 12 juli, 2014 den 20:42 #

    Älskar den här typen av tillbehör!

  6. Moma's Kitchen 12 juli, 2014 den 21:51 #

    Kristin: Det tycker jag 🙂

    Barbro: Tack, fantastiskt gott!

    Lotta: Ja, nog hade vi allt några fina dagar på landet, Sverige i sin sommarskrud är inte helt fel.

    Emmy: På’t igen bara!

    Elin: Det satt som en smäck!

  7. Johanna 12 juli, 2014 den 23:46 #

    Det här med sotad lök är galet gott och vi gör det flera gånger i veckan nu på sommaren. Blir kalasbra på grillen. Gör samma sak med fänkål. Gott !

    • Moma's Kitchen 13 juli, 2014 den 12:46 #

      Johanna: Tack för tipset, jag är dålig på att använda fänkål!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: