Semester- kom och ta mig

22 Jun

Tobago

Snart går jag på semester, bara en vecka kvar och det ska bli så skönt. Min kropp skriker efter långledighet och även fast det bara är ynka fem dagar kvar så känns det nästan oöverstigligt, lite som när man har varit kissnödig jäkligt länge och nästan brallar på sig när man är så gott som framme.

Stambytet har tagit på mina krafter, det här med att bo bland kartonger och att allt man äger och har är täckt av damm var inte riktigt min grej faktiskt. Jag försökte verkligen omfamna eländet och göra det bästa av situationen med ett”Jamen, det kan ju bli lite mysigt, typ som att campa”.

Jag gjorde matlådor, tog upp kokplattorna, rullade in toa-hinkarna under skrivbordet, stuvade in köksbordet i vardagsrummet, vardagsrummet som redan är ett kombinerat sov- och vardagsrum och när tillslut även frysen med sitt flug-surrande läte väl kom på plats så autentiserades hela den där campingrejen lite väl mycket för min smak. Och jag vet inte vem jag försökte lura egentligen för jag har aldrig ens gillat att campa.

Men nu är det mesta på plats och det blev jättefint, förutom att jag saknar förvaring i badrummet och att hallen som ligger inklämd mellan det nya köket och det nya badrummet ser ännu slitnare ut än tidigare och måste få sig ett ansiktslyft. Men snart så… kanske. Fast jag undrar om jag någonsin haft den där tillfredsställande känslan av att ”Japp, nu är det klart och allt är på plats.” Hur gör ni människor egentligen som har hela hem där alla rum ser beboeliga och i ordninggjorda ut, hos mig är det alltid en massor av tillfälliga lösningar och halvklara projekt, för det mesta stannar allt av redan i tanken och då bor jag inte ens stort, jag har aldrig bott större än 65 kvm.  Alltså megarespekt till er som har hela hus som är i ordning!

/Moma

8 svar till “Semester- kom och ta mig”

 1. Kim 23 juni, 2014 den 11:41 #

  Hurra för långledigt! Hoppas du håller ut den här sista veckan och inte brallar (sjukt bra ord, aldrig hört) på dig innan!
  Fyfasen, jag hoppas jag slipper stambyte… Camping har aldrig varit min grej heller. Spenderade midosmmarhelgen i båt, och även om det var hur jäkla trevligt och mysigt och bra som helst, var det jä-hä-kligt skönt att komma hem till duschen och sängen.
  Ha en bra sista vecka! Eyes on the prize!

 2. LiLo 24 juni, 2014 den 10:57 #

  Bah! Ett litet stambyte på ett år..
  Kom igen när du haft badrumsreparation, stambyte, källarrenovering med bilande och snart fasadrenovering med bilande igen, samt inplastning av hela hemmet med fönsteröppningsförbud till oktobers slut på mindre än tre år..
  Ett litet stambyte, pfff

  Löv you

 3. Lotta i Två Små Kök 24 juni, 2014 den 12:55 #

  Grattis till att det nu är över i alla fall! Och en eloge till dig som levt igenom det utan att som en fegis fly till annat boende under tiden. Respekt!

  Jag lyckas nog ha hyfsat klart men har ändå projekt på gång i skallen som jag funderar på. En del blir faktiskt av men annat försvinner. Det är det som är lite kul med inredning tycker jag. Ska bli kul att få komma hem till dig igen och se hur det blev!

  Håll ut nu till semestern drar igång!

  Kram!

 4. Ann-Sofi Matsafari 24 juni, 2014 den 17:34 #

  Härligt med semester! Låter som du skulle behöva det nu.
  Hoppas verkligen du får det lugnt och skönt med mycket god mat ( dryck) i bra väder och med trevligt sällskap 🙂
  kram kram

 5. Charlotta 25 juni, 2014 den 11:28 #

  Vet exakt vad du menar, när vi renoverade vårt kök förra året innan vi flyttade in i vår nya lägenhet bodde vi i Calles föräldrars lägenhet. Allt nerpackat i kartonger förutom kläderna jag använde. Jättefint och sjukt gulligt att vi fick bo där, men man blir ju tokig efter ett tag…

 6. Emmy 26 juni, 2014 den 21:11 #

  Hela hus som är beboeliga? Vart har du träffat dessa människor? Det måste var fejk. De människor som jag känner som inte lever i något renoveringskaos har barn som vänder upp-o-ned på deras hem. Eller så är det både och. Som för oss.
  Härligt att semstern nu är inom räckhåll. Jag gick på ledighet vid midsommar och det har varit galet skönt. Även om jag inte vill klaga, så önskar jag ändå liiite varmare väder. Rosévinet och grillmiddagen smakar lite bättre när man slipper ha täckjacka och ulltofflorna på ute på altanen.
  Njut nu riktigt ordentligt på din semester! kramar ❤

 7. Barbro 28 juni, 2014 den 18:45 #

  Tyckte nog att jag såg dig rätt ofta i momapappans säng och den snarkande intog min:-)))

 8. Moma's Kitchen 29 juni, 2014 den 12:52 #

  Kim: Ja, HURRA för långledighet!!

  LiLo: Nä, då finner du mig död!

  Lotta: Men det var just vad jag gjorde, flydde alltså, hem till Moma-mamman och Moma-pappan!

  Ann-Sofie: Tack, det tycker jag med 🙂

  Charlotta: Ja, precis, tokig är vad man blir!

  Emmy: Jamen hörru, amen på liiite varmare väder, tack!

  Barbro: Haha, jo, två snarkandes vägg i vägg- underbart! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: