Midsommar

18 Jun

Ja, snart är den här, midsommaren, och antingen kommer det att regna eller/och blåsa kallt. Det slår liksom aldrig fel, var så säker! Så var det inte när jag var barn. När jag var barn så snöade det och var kallt på vintern lika säkert som att solen sken på sommaren och om det regnade så var det sommarvarmt regn som vi duschade i med kläderna på utan att bli minsta lilla förkylda. Och på midsommar var det alltid varmt och soligt. Punkt. Konstigt det där hur saker och ting förändras genom åren… eller så minns man det man vill.

Något som inte förändrats under åren är mitt intag av inlagd sill och jordgubbar på midsommarafton. Sillen är ett måste tillsammans med nypotatis och gräddfil (ja, jag vet att ni äter gräddfilen till matjesillen). Jordgubbarna låg oftast på en jordgubbstårta när jag var barn och så har det varit hemma hos mig med tills jag tillslut kastade in handduken för sonen äter helst inte tårta och en hel tårta kan bli lite mycket till och med för mig.

Men jag är fiffig, om vi inte blir fler än en som äter tårta i år på midsommar så får det bli ”tårta” i glas, alltså, du tar de ingredienserna du skulle ha haft i tårtan och varvar i glas i stället. Perfektaste tårtan om du frågar mig!

DSC_1385 DSC_1382

Här har jag gjort pavlova i glas: krossad maräng, lemoncurd, grädde och färska bär.

– Ha nu en fin midsommar och var rädda om varandra!

/Moma

 

5 svar till “Midsommar”

 1. Katarina 19 juni, 2014 den 09:32 #

  Ja, väldigt bra att göra på det där viset. Det ser jättegott ut.

 2. Barbro 19 juni, 2014 den 17:05 #

  Ser jättegott ut! Åt vi verkligen tårta?som jag minns det var det på examen o jordgubbar med grädde på midsommar:-)

 3. Hanna 20 juni, 2014 den 14:10 #

  Mums! Och glad midsommar! Kram

 4. Mårtenssons kök 22 juni, 2014 den 20:21 #

  Perfekt är väl just vad det är, bra när man kan tillfredsställa allas smaker!
  Hoppas din midsommarhelg har gått bra, den såg i alla fall ut att vara god av det vi såg på Instagram.

 5. Moma's Kitchen 22 juni, 2014 den 20:25 #

  Katarina: Det är super!

  Barbro: Jag tror det, eller så börjar minnet bli suddigt!

  Hanna: Tack det samma 🙂

  Mårtenssons: Tack, det var fint, men tänk- jag åt INGEN sill i år! Hoppas ni har haft det fint, gott såg det ut i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: