Sommarpaj

22 Maj

SommarpajSommarpaj

Idag är det sommar, i alla fall är det sommarväder och när det är sommarväder ska man äta sommarpaj! Ta det av frukt och bär som du har hemma och släng ner det till en härlig paj. Jag hade tråkiga äpplen, några överblivna rabarberstjälkar och en låda nektariner som jag inte visste vad jag skulle göra med tills jag komma att tänka på paj- paj, den lilla livräddaren!

För egentligen är det väl just det som paj är till för? Det där lilla skåprenset på frukt och bär som blivit lite hängiga, eller den där frukten som inte smakade så mycket som man hoppats på. När man skär ner det där lite hängiga och lite vissna och bakar under ett smuligt kardemummadoftande pajtäcke så vips-  så har man världens godaste paj med frukt som helt plötsligt är full av liv och smak!

Vill du ha mitt bästa recept på pajdeg så hittar du det här: Den bästa pajen.

/Moma

5 svar till “Sommarpaj”

 1. Katarina 22 maj, 2014 den 12:23 #

  Yum! Och med en klick grädde eller vaniljglass till 🙂

 2. Barbro 22 maj, 2014 den 21:27 #

  Supergoda, fanns en flisa kvar när jag kom hem!

 3. Kim 25 maj, 2014 den 22:20 #

  Men MUMS!

 4. Charlotta 28 maj, 2014 den 22:56 #

  Alltså, nu har jag sett nektariner på två ställen i bloggosfären och min nektarin-craving har satt in. Jag ÄLSKAR ju sådana, men än så länge har jag inte hittat det i Göteborg. Buhu!

 5. Moma's Kitchen 29 maj, 2014 den 10:39 #

  Katarina: Helst vaniljsås, annars blir det grädde för mig 🙂

  Barbro: Liten och liten, halva pajen var ju kvar!

  Kim: Helt rätt gissat!

  Charlotta: Det var väl det jag visste, Stockholm är bäst! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: