Påskfint i glas

19 Apr

DSC_1318DSC_1310  DSC_1343 DSC_1307 DSC_1310

Desserter i småportionsglas

Oj, vad tiden flyger fram, nu är påsken redan här, påsken som till och med är sen i år! Hur blev det så här, vart tog dagarna och veckorna vägen?

Sonen frågade mig igår, ”Mamma, ska vi till mormor och morfar och äta påskmat i morgon..?” Han hade visst pratat med sin morfar. Jag, aningens förvirrad: ”Eh, ja… hade jag glömt att säga det? Förlåt, men du hänger väl med?” Svaret blev: ”Såklart!”.

Jag känner att jag är så lyckligt lottad som har ett barn som alltid har velat följa med på alla familjemiddagar, när han blev lite äldre kunde han visserligen välja att lämna middagen före oss andra, men ändå, det var sällan så att han valde bort att komma, det är fint tycker jag och det gör mig så glad!

Den här påsken verkar det inte som att jag står för någon matlagning alls, inte ens dessert. Men hade jag gjort det hade jag med all säkerhet gjort lite olika desserter i småportionsglas, det är fint tycker jag. Jag brukar servera tre smådesserter om jag serverar fler än en, tre för att alla goda ting är tre och för att tre ger en bra balans helt enkelt.

Här är några av mina favoriter:

1. Karibisk Trifle:

Karibisk trifle gör jag på romdoppad banankaka varvat med hemmagjord vaniljkräm, färsk mango och kanske jordgubbar och som sedan toppas med vispgrädde. Har man ingen banankaka i frysen kan man göra det lätt för sig och köpa muffins eller sockerkaka och göra på det.

1. Chokladmousse

Med all säkerhet hade jag gjort chokladmousse det går alltid hem, den som ni ser här är smaksatt med kaffe och har fått rom- och kaffedoppad savoiardikex  i botten och en topp av lättvispad grädde för att efterlikna den karibiska drinken Caribbean Coffee.

3. Fruktsallad

Efter det söta behövs något lätt och fräscht, kanske en frisk fruktsallad på färsk ananas, mango och passionsfrukt som smaksätts med färsk mynta.

 

Glad Påsk på er!

Moma

 

9 svar to “Påskfint i glas”

  1. Katarina 19 april, 2014 den 18:23 #

    De ser och låter mycket goda! Glad påsk!

  2. Kim 20 april, 2014 den 10:30 #

    GLAD PÅSK!
    ”Hellre tre små desserter än en stor” – Gammalt russinordspråk

  3. Helena / Bara en kaka till 20 april, 2014 den 19:51 #

    Vilka fina bilder! Och vad fint du fått till grädden när du spritsat ut den. När jag spritsar ut saker ser det katastrofalt ut. Hoppas du har en fortsatt fin påskhelg!

  4. Mårtenssons kök 21 april, 2014 den 11:39 #

    Men ahhh, nu känns det ju som att vi måste ordna en middagsbjudning fortast möjligt och servera flera miniefterrätter! Visst är det ett helt perfekt sätt att fixa så att alla får minst en smak de gillar.

  5. Emmy 22 april, 2014 den 09:12 #

    Jag som fått äran att testa en av dina ljuvliga dessert-tripplar kan bara säga att de är helt fantastiska. Jag tar alla gånger hellre tre små godsaker så här än en stor mäktig dessert. Ser helt underbara ut! Kram.

  6. Helene 22 april, 2014 den 13:35 #

    Mums 😱😁

  7. Moma's Kitchen 24 april, 2014 den 12:36 #

    Katarina: Tack det samma!

    Kim: Eller hur?! 🙂

    Helena: Haha, du jag känner igen spritsproblemen, men ibland har man tur!

    Mårtenssons: Javisst, the more the merrier!

    Remsan: Gölle du! ❤

    Helene: Ja, mums, det var precis vad det var!

  8. Charlotta 25 april, 2014 den 23:14 #

    Trifle det är en sån sak jag nog bara måste göra. Typ igår.

  9. Webbyrå 6 maj, 2014 den 13:23 #

    Hej, Jag bruka kolla på din blogg, den är jätte snygg, stilren, professionell. hejar på dig 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: