Chow Mein Trini Style

9 Apr

Chow mein Chow mein

Vi satt på verandan till farmors hus, ni vet det tuggummirosa huset, fast på den tiden var det sandgult.

-Vad är det där?

-Chow Mein. Tugg, tugg, tugg.  

Det såg så gott och fräscht ut, krispigt. Svägerskas kille satt med huvudet nedsänkt i en frigolitlåda hämtmat, en ganska vanlig syn på Tobago. Frigolitlådan alltså, och den kan komma från hämt-mat-stället eller från grannens cook out.

Vad svågerns låda kom ifrån vet jag inte men eftersom det var Chow Mein tog jag för givet att den kom ifrån den lokala kinakrogen. För jag visste inte då vad jag vet idag, att det kinesiska köket är så införlivat i det trinibagonska köket att det finns med som en självklarhet på menyn på de ställen som serverar lokal mat, för det kinatrinibagoska är ju också det lokala köket.

Varsågoda, jag ger er en trinibagonsk klassiker, vill du ha en vegetarisk rätt utesluter du bara kycklingen:

Chow Mein Trini Style

2 personer

  • 2 st kycklingfiléer, strimlad
  • 125 g kinesiska äggnudlar
  • mangold. eller vitkål, strimlad
  • 2 morötter, strimlade
  • 1 paprika, strimlad
  • 1 liten gul lök, tunt skivad
  • 3 klyftor vitlök, tunt skurna
  • ca 2 msk färsk ingefära, tunt strimlad
  • salt och svartpeppar
  • socker
  • neutral olja att steka i

sås:

  • 1, 5 msk risvinäger
  • 0, 5 msk ketchup
  • 1 msk kinesisk soja
  • 0, 5 msk sesamolja
  • 1 tsk majzena utrört i ca 2 msk vatten

Gör så här:

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Skölj av i kallt vatten och ställ åt sidan.
  2. Fräs ingefära och vitlök i någon minut, tillsätt den vita delen av mangolden tillsammans med löken och fräs någon minut, tillsätt morötterna och den gröna delen av mangolden, tillsätt paprikan när mangolden har mjuknat. Ställ grönsakerna åt sidan.
  3. Salta och peppra kycklingen och genomstek den, ställ åt sidan.
  4. Häll ingredienserna till såsen i stekpannan och rör tills den tjocknat, tillsätt nudlarna och stek på dem tillsammans med kycklingen och såsen.
  5. Vänd ner grönsakerna och rör om så att allt blandar sig.

-Smaklig spis!

/Moma

9 svar to “Chow Mein Trini Style”

  1. Barbro 9 april, 2014 den 15:33 #

    Mmmmm, älskar den här typen av mat!!!

  2. LiLo 9 april, 2014 den 18:37 #

    Det tror jag inte jag fått….

  3. sofie 9 april, 2014 den 18:46 #

    Kära vän, så gott!

  4. Kim 9 april, 2014 den 19:07 #

    kinatrinibagosk – där lärde jag mig ett nytt ord!
    Det har öppnat en restaurang här i stan med koreanskmexikansk mat, också det en kombo jag inte väntat mig! Ska testa på fredag.
    Anyway – ser väldigt gott ut – som vanligt!

  5. Moma's Kitchen 10 april, 2014 den 15:22 #

    Barbro: Jag med 🙂

    LiLo: Nä, det har du nog inte, vi får väl ta och ändra på det!

    Sofie: 🙂

    Kim: Spännande med koreanskmexikanskt, det har jag inte ätit!

  6. Charlotta 12 april, 2014 den 20:39 #

    Herreminje, vilken god kombi! Hoppas du har en fin helg, kompis! KRam!

  7. Emmy 14 april, 2014 den 08:16 #

    En middag helt i min smak! Nu är det ju dessutom nästan så skönt ute att man kan sätta sig med sin skål i knät med ryggen mot en vägg i solen och drömma sig bort till Karibien.

  8. Ann-Sofi Matsafari 14 april, 2014 den 15:03 #

    Snyggt som tusan!

  9. Moma's Kitchen 19 april, 2014 den 12:37 #

    Charlotta: Det har du helt rätt i! 😉

    Emmy:Visst är det!

    Ann-Sofie: Tack 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: