Mer längtan och en till kaka

25 Feb

Jag är hopplöst frånvarande just nu, jag tänker mest på Tobago, på solen och värmen men mest av allt längtar jag efter att hänga i huset, farmors hus som alltid är fullt av liv och rörelse, där också sonens fastrar och kusiner bor. 

Farmor sitter nästan alltid på samma plats i huset och när alla andra är borta är det fint att sitta där och lyssna på historier från hennes ungdom, historier om historier hon fått berättat för sig, historier om när sonens pappa växte upp, historier han tror hon för länge sedan har glömt.

Farmor gillar cornbread, den söta varianten, så det har jag bakat till henne nu, fast tills det att jag bakar en som hon kan äta måste jag hitta ett recept som är veganskt.

Caribbean Cornbread

  • 2, 5 dl majsmjöl
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl cocosflingor
  • 1, 5 dl socker
  •  2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 0, 5 tsk vaniljsocker
  • 0, 5 tsk kanel
  • lite färskriven muskot, typ en halv tesked
  • 2 ägg
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1, 25 dl cocosmjölk
  • 1, 25 dl mjölk
  1. Blanda alla torra ingredienser, fördela smöret i blandningen med hjälp av fingrarna.
  2. Gör en nedsänkning i mitten av bunken, tillsätt mjölk, cocosmjölk och vispa ihop det, tillsätt äggen, ett i taget under vispningen.
  3. Häll i en smörad och bröad sockerkaksform, grädda i ca 150 grader i cirka 20-30 minuter, tills en provsticka kommer upp torr.

Caribbean Cornbread

/Moma

8 svar to “Mer längtan och en till kaka”

  1. Katarina 25 februari, 2014 den 09:46 #

    Låter mycket fräscht och gott! För att göra den vegansk, kunde man använda chia ägg istället för ägg och kokosmjölk istället för mjölk. (1 chia ägg = 1 msk chiafrön + 3 msk vatten, låt stå 10-15 minuter).

  2. annelievonwowern 25 februari, 2014 den 17:54 #

    Hej där! Vad härligt med din/ditt barns farmor och den miljö hon lever i. Så levande och varrm. Förstår att du längtar dit. Är planen den att du ska resa dit snart? Undrar Tant Gul 🙂

  3. Moma's Kitchen 26 februari, 2014 den 18:31 #

    Katarina: Åh, tack snälla för tipset, chia-ägg ska jag testa nästa gång!!

    Annelie: Jag har ingen resa inplanerad just nu, men det är inte omöjligt att det blir en resa snart 🙂

  4. Kim 26 februari, 2014 den 19:16 #

    Ja man längtar allt bort ibland. Nu har jag inget sånt ”givet” ställe, men kan tänka mig att hänga på 😉

  5. Amy's piece of cake 26 februari, 2014 den 21:08 #

    Låter riktigt gott, jag har inte testat cornbread tidigare. Vill man inte använda chiaägg går linfrön också bra på samma vis, kram!

  6. Charlotta 28 februari, 2014 den 09:45 #

    Cornbread är något av det bästa jag vet. Äter alltid det när vi är i USA för de har en alldeles ljuvlig variant på Whole Foods. Mmmm. Hoppas du får en fin helg, kompis!

  7. Moma's Kitchen 28 februari, 2014 den 10:28 #

    Kim: Ja, kom bara så drar vi!!

    Amy: Åh, tackar för tipset!

    Charlotta: Det är de här borta-recepten som är de bästa för oss som ständigt går i resetankar!

  8. Emmy 2 mars, 2014 den 04:23 #

    Åh… Jag drömmer också mig bort… Men just nu tillåter inte ekonomin några resor. Så det blir till att resa i drömmarna så länge… och genom maten lite också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: