Nej, det här är inte Caribbean Coffee som man lätt kan tro om man känner mig, men det är ganska likt då båda innehåller kaffe, rom och grädde. Fast den här godingen innehåller dessutom Crème de Cacao, vilket gör att det blir en Cuba Coffee. Ärligt talat, finns det något godare än varma kaffedrinkar som serveras med mjuk och len vispgrädde?
Cuba Coffee
- 4 cl mörk rom
- 2 cl Crème de Cacao
- socker efter smak
- Starkt hett kaffe
- Lite vispgrädde
Koka kaffe, gärna lite starkare än vanligt. Häll upp kaffet i ett glas, rör ner socker och tillsätt rom och Crème de Cacao och toppa med lättvispad grädde.
Ps. Vill du i stället ha en Caribbean Coffee utesluter du bara Crème de Cacao och river lite muskot över grädden.
/Moma
Ujujuj!
Ännu fler flaskor på önskelistan…
Fast å andra sidan är det så himla gott utan likören så jag avvaktar tills jag tröttnar på det 🙂
Perfekt med kaffe, dessert och avec allt-i-ett. Jag tar mer än gärna en sådan drink på maten eller efter en promenad i bistert väder.
Håller med, hade valt en kaffedrink (med massor av grädde) över dessert any day!
LiLo: Helt rätt, Caribbean Coffee är BÄST!
Emmy: Men idag sken solen allt hos oss! 🙂
Charlotta: Jag är ju inte den som spottar på dessertfatet, men jag är beredd att hålla med!
Jag är ju ingen kaffemänniska… men det här ser onekligen gott ut kära Moma! Kram.
Tror jag hoppar både varmrätter och promenader, hit med romkaffet!!!
Dessert i flytande form tar jag gärna – en Irish Coffee på maten är aldrig fel. Cuba Coffee låter inte dumt alls heller – med både socker och grädde! Blev riktigt sugen faktiskt fast jag inte är någon kaffedrickare 🙂
När det kommer till kaffe är jag en konservativ liten småsur tant: ”Kaffe ska smaka kaffe” säger jag bistert och fnyser åt mjölk och socker. MEN jag beredd att göra ett undantag för det här – alla dar!
Amy: Tack o kram 🙂
Barbro: Visst!
Lotta: Men det är ju så rysligt gott, kan man bli annat än sugen då?
Kim: Haha, tantrussinet då!