Dessert i flytande form

16 Feb

Kaffedrink

Nej, det här är inte Caribbean Coffee som man lätt kan tro om man känner mig, men det är ganska likt då båda innehåller kaffe, rom och grädde.  Fast den här godingen innehåller dessutom Crème de Cacao, vilket gör att det blir en Cuba Coffee. Ärligt talat, finns det något godare än varma kaffedrinkar som serveras med mjuk och len vispgrädde?

Cuba Coffee

  • 4 cl mörk rom
  • 2 cl Crème de Cacao
  • socker efter smak
  • Starkt hett kaffe
  • Lite vispgrädde

Koka kaffe, gärna lite starkare än vanligt. Häll upp kaffet i ett glas, rör ner socker och tillsätt rom och Crème de Cacao och toppa med lättvispad grädde. 

Ps. Vill du i stället ha en Caribbean Coffee utesluter du bara Crème de Cacao och river lite muskot över grädden.

/Moma

10 svar to “Dessert i flytande form”

  1. LiLo 16 februari, 2014 den 17:08 #

    Ujujuj!
    Ännu fler flaskor på önskelistan…

    Fast å andra sidan är det så himla gott utan likören så jag avvaktar tills jag tröttnar på det 🙂

  2. Emmy 17 februari, 2014 den 07:58 #

    Perfekt med kaffe, dessert och avec allt-i-ett. Jag tar mer än gärna en sådan drink på maten eller efter en promenad i bistert väder.

  3. Charlotta 17 februari, 2014 den 18:54 #

    Håller med, hade valt en kaffedrink (med massor av grädde) över dessert any day!

  4. Moma's Kitchen 17 februari, 2014 den 21:01 #

    LiLo: Helt rätt, Caribbean Coffee är BÄST!

    Emmy: Men idag sken solen allt hos oss! 🙂

    Charlotta: Jag är ju inte den som spottar på dessertfatet, men jag är beredd att hålla med!

  5. Amy's piece of cake 17 februari, 2014 den 22:30 #

    Jag är ju ingen kaffemänniska… men det här ser onekligen gott ut kära Moma! Kram.

  6. Barbro 18 februari, 2014 den 23:33 #

    Tror jag hoppar både varmrätter och promenader, hit med romkaffet!!!

  7. Lotta i Två Små Kök 20 februari, 2014 den 21:02 #

    Dessert i flytande form tar jag gärna – en Irish Coffee på maten är aldrig fel. Cuba Coffee låter inte dumt alls heller – med både socker och grädde! Blev riktigt sugen faktiskt fast jag inte är någon kaffedrickare 🙂

  8. Kim 22 februari, 2014 den 10:06 #

    När det kommer till kaffe är jag en konservativ liten småsur tant: ”Kaffe ska smaka kaffe” säger jag bistert och fnyser åt mjölk och socker. MEN jag beredd att göra ett undantag för det här – alla dar!

  9. Moma's Kitchen 22 februari, 2014 den 10:28 #

    Amy: Tack o kram 🙂

    Barbro: Visst!

    Lotta: Men det är ju så rysligt gott, kan man bli annat än sugen då?

    Kim: Haha, tantrussinet då!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Påskfint i glas | - 19 april, 2014

    […] Med all säkerhet hade jag gjort chokladmousse det går alltid hem, den som ni ser här är smaksatt med kaffe och har fått rom- och kaffedoppad savoiardikex  i botten och en topp av lättvispad grädde för att efterlikna den karibiska drinken Caribbean Coffee. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: