Rostad sötpotatis

26 Jan

Ugnsrostad sötpotatis

Ibland vill man ha något att snacksa på, något som inte är alltför sött. Då gillar jag den här kryddiga sötpotatisen med chili, honung och kanel, den sitter fint tillsammans med en kall öl.

Men du behöver inte begränsa dig till enbart snacksande, sötpotatisen är god som tillbehör till Jerk eller ugnsbakad och grillad kyckling också.

Tips: testa gärna att doppa sötpotatisen i karibisk majonnäs.

Ugnsrostad sötpotatis

  • 2 sötpotatisar. skalade och skurna i långa bitar
  • chili flakes
  • kanel
  • 1 tsk honung
  • 1, 5 msk olivolja
  • flingsalt
  1. Sätt ugnen på 220 grader. Krydda potatisen med kanel, chili och honung. Lägg den kryddade sötpotatisen på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över oljan.
  2. Baka av potatisen i ca 10-15 minuter, vänd sedan på den så att den blir jämt bakad och baka av den i ytterligare 10-15 minuter.
  3. Ta ut sötpotatisen och strö över lite flingsalt.

/Moma

13 svar to “Rostad sötpotatis”

  1. Ausgeflippt 26 januari, 2014 den 19:13 #

    Det här ser riktigt gott ut, precis som många andra av dina recept. Jag måste testa detta givetvis 🙂
    Ha en bra kväll!

  2. Amy's piece of cake 26 januari, 2014 den 19:20 #

    Jag gillar rostad sötpotatis… senast gjorde jag pommesliknande bitar och hade som tillbehör så gott! Just rostad sötpotatis är mig kärt… fick det alltid hos mormor i Indien och då kolgrillades de i en äkta lergrill mmm!

  3. Katarina 26 januari, 2014 den 21:15 #

    Härlig bild och gott med sötpotatis!

  4. sofie mumsfillibaba 26 januari, 2014 den 21:58 #

    Älskar rostad sötpotatis och tack för påminnelsen att jag måste göra Jerk snart!

  5. Moma's Kitchen 26 januari, 2014 den 22:04 #

    Ausgeflippt: Tack det samma, och den där kaffedrinken såg inte så dum ut den heller!

    Amy: Det låter som ett kärt minne!

    Katarina: Tack 🙂

    Sofie: Ja, jag tänkte det samma, det var ett tag sedan jag gjorde Jerk, och det är ju så gott!!

  6. Elly 27 januari, 2014 den 02:16 #

    Mmmmmmmm, this looks and sounds amazing!! Thanks for sharing the recipe, I will definitely have a go at this one soon, yum!

  7. Sara på Vardag.nu 27 januari, 2014 den 09:01 #

    Love love love sötpotatispommes!

  8. Ann-Louise 27 januari, 2014 den 15:49 #

    Tillsammans med en kall Red Stripe så låter det heavenly! Måndagar brukar väl räknas som lill-lördag eller?

  9. Mårtenssons kök 27 januari, 2014 den 17:28 #

    Ser riktigt gott ut, så där krispiga och knapriga som de ska vara! Och Red Stripe, ja tack säger fru M:)

  10. Ann-Sofi Matsafari 27 januari, 2014 den 20:22 #

    Mums:)

  11. Moma's Kitchen 28 januari, 2014 den 07:42 #

    Elly: It’s a yummy treat for sure!

    Sara: ❤

    Ann-Louise: Javisst, öh.. nånting i den stilen!

    Mårtenssons: Hon har bra smak den där frun!

    Ann-Sofie: 🙂

  12. LiLo 28 januari, 2014 den 18:13 #

    Imorron är det lill-lördag i alla fall, vilken tid sa du?

  13. Emmy 31 januari, 2014 den 15:06 #

    Alltså, den bilden är så inbjudande! Sötpotatis kräver lite kryddor tycker jag och blir då ruggigt gott som pommes.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: