Karibisk kycklingsoppa

19 Jan

DSC_0328

Det kanske inte är någon som undgått märka att jag har en svaghet för soppor. Jag menar, finns det något bättre än en värmande soppa som är fulladdad med godsaker? Den här gången blev det karibisk kycklingsoppa med ingefära, chili, kryddpeppar och koriander och såklart var den fullproppad med grönsaker också, bland annat potatis, morötter och matbanan.

Jag bara önskar jag kunde få med mig sonen på sopptåget, men han fnyser mest. Har jag karibisk dumpling (typ klimp) i äter han det och köttet, men då blir det i och för sig mer soppa åt mig, så det kanske inte är så tokigt ändå! Vill du också smaka? Här hittar du receptet: Karibisk kycklingsoppa.

/Moma

10 svar till “Karibisk kycklingsoppa”

 1. Mårtenssons kök 20 januari, 2014 den 20:14 #

  Ja vi hoppar i alla fall gärna på ditt sopptåg, speciellt om det serveras godingar som denna!

 2. Kim 20 januari, 2014 den 21:08 #

  Jag är också soppfreak! Säger hon och kollar ner i den tomma linssoppeskålen….

 3. Amy's piece of cake 20 januari, 2014 den 21:48 #

  Älskar soppor såhär i vinterkalla rusktider! Hos oss blir det soppa 2-3 ggr i veckan nu 🙂 Kram kära Moma!

 4. Moma's Kitchen 21 januari, 2014 den 07:31 #

  Mårtenssons: *tuff, tuff, tuff*

  Kim: Linssoppa är fina grejer det!

  Amy: Jag gillar soppa året runt, tycker det är en perfekt allt-i-ett-mat!

 5. Barbro 22 januari, 2014 den 00:06 #

  Gott med matiga soppor som inte är så soppiga, alltså soppa med mycket att tugga på

 6. Lotta i Två Små Kök 22 januari, 2014 den 19:30 #

  Det där med att gilla soppa kanske kommer. Jag var inte heller så förtjust i soppa när jag var i hans ålder, d.v.s. ljusår sedan. Har fortfarande lite svårt för soppor som inte är mixade, men den här låter toppen och en fyllig minestrone är ju bara så gott!

 7. Moma's Kitchen 23 januari, 2014 den 12:22 #

  Barbro: Ja, det ska vara mycket att tugga på!

  Lotta: Du har nog rätt, jag var inte heller förtjust i soppor i hans ålder, inte tills jag hade smakat karibiska soppor i alla fall!

 8. Tant Gul 23 januari, 2014 den 21:24 #

  Så gott! Soppa är bara bäst när det är så här kallt. Åt en mustig linssoppa med indisk smaksättning idag till lunchen. Så gott och värmande för både kropp och själ.

 9. Emmy 25 januari, 2014 den 23:08 #

  Jag älskar soppa! Och allra helst med mycket godsaker i så det blir en mättande middag. Bilden på din soppa är otroligt lockande. Jag vet inte om det bara blänker i skålen eller om det verkligen ryker om den. Intrycket blir iaf att man kan riktigt känna hur värmande soppan är!

 10. Moma's Kitchen 26 januari, 2014 den 22:34 #

  Tant Gul: Det lät som en soppa i min smak!

  Emmy: Värmande och mustig, en väldigt god soppa om du frågar mig! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: