Det må kanske vara så att sorbet inte direkt hör till de mest vintriga desserterna, men det betyder ju inte att man inte kan äta en skopa och drömma sig bort till varma soliga sommardagar, eller hur?
När det ska vara lite festligare tycker jag det är kul att servera flera små desserter och då är det gott att ha en frisk sorbet med eftersom det bryter av fint mot andra lite mäktigare desserter.
Varsågoda, jag ger er en sommarfrisk passionsfruktsorbet:
Passionsfruktsorbet
- 5 dl passionfruktpuré
- 0, 5 dl vatten
- 1, 2 dl socker
- 1 lime, saft och zest
- 1 äggvita
- Koka upp passionfruktpuré, vatten, limezest, limesaft och socker i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och låt kallna.
- Vispa äggvitan till ett fast skum i en ren bunke. Sila av passionfruktpurén och vänd ner äggvitan och blanda noga.
- Häll upp sorbeten i en burk med lock och frys 30 min. Ta ut sorbeten och mixa den med mixerstav. Frys ytterligare 1 timme, tills sorbeten fått fin konsistens. Har du glassmaskin kan du i stället frysa sorbeten i den ca 30 min. Sedan fryser du den i minst 1 timme i frysen.
/Moma
Vilken fin färg den har och jag skulle gärna smaka 🙂
Sorbet äter vi när som, fantastiskt gott och läskande. Din med passionsfrukt känns som den skulle ligga fint i ett glas bubbel också!
Jag äter precis som Mårtenssons både glass och sorbet året om. Så det här känns inte så märkligt trots att det snöar här just nu 🙂 Trevlig helg på’re!
Håller med dig! Jättebra att balansera upp lite mäktigare desserter med en sorbet eller en glassklick. Just nu när snön vräker ner känns det sådär lockande med glass. Men va fasen, det är ju alltid gott 🙂 Trevlig helg!
Jag tycker verkligen du ska ge ut en kokbok, med dina karibisk-svenska recept (ja, med betoning på det första). Många svenskar är inte så bevandrade i den karibiska köket och kan behöva en introduktion på svenska. Be Picki fota allt. Inte för att jag inte gilla dina foton, men hon fixar så allt funkar i tryck. Jag tycker du ska fundera på detta på allvar. En ny kokbok med karibiska fredagsmysrätter så svenskarna kan variera sina tacos. ALLVARLIGT.
JA!!!!! I’m in!!!
Kom så kör vi! ❤
Vad gott, älskar passionsfrukt! kan man köpa färdig puré?
HEAR, HEAR till Remsans kommentar!
Katarina: Passionsfrukt blir så där härligt gul, testa vetja!
Mårtenssons: Ah, tack för tipset, det blir ju prima i bubblet!
Sara: Skönt att höra att det finns fler:-) Trevlig helg på dig med!
Emmy: Smickrare där, du är ju för go’! Pöss på re´!
Barbro: Man kan, men inte på så många ställen. Martin Olsson/Cervera har och man kan ju alltid be att få handla av sin lokala bagare.
CHarlotta: Haha, tack!
jaaa! En Moma-bok!! 😀
Nom nom nom!
Karin: Pöss!
Amy: Ja, slurp sa det! 🙂