Enkel julstämmning

21 Dec

DSC_0251 DSC_0253

Jag ska erkänna att när jag bakade de här saffranssconesen hade jag inga större förhoppningar, kanske framförallt för att jag inte är särskilt förtjust i annat än engelska scones.

Men det blev kalasgott, jag bakade det tillsammans med mina skolbarn som ett julavslutningsmellanmål som vi sedan åt med smör och ost. Det lilla som blev kvar värmde jag i brödrosten och åt till lördagsfrukost idag med färskost och jordgubbsmarmelad. 

Saffransscones

  • 100 g smör
  • 0, 5 paket saffran
  • 1 msk strösocker
  • 480 g vetemjöl (ca 8 dl)
  • 4 tsk bakpulver
  • 0, 5 tsk salt
  • 4 dl mjölk
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smält smöret. Stöt saffranet med sockret. Tillsätt sockret i matfettet och låt svalna.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölken och matfettet och rör snabbt ihop degen.
  4. Klicka ut degen i 4 smådegar på en plåt med bakplåtspapper. Strö på lite mjöl och klappa ut varje del till runda kakor, skåra varje kaka i 4 delar med en kniv.
  5. Grädda mitt i ugnen 10- 12 minuter. Låt svalna på galler.

-Det här var allt från mig före jul, ha nu en fantastisk jul, var rädda om varandra och kör försiktigt!

/Moma

9 svar to “Enkel julstämmning”

  1. Charlotta 22 december, 2013 den 22:41 #

    God jul till dig med, kära Moma! Kram!

  2. Ann-Louise 23 december, 2013 den 10:22 #

    Underbara! Perfekt för spontanfika under julhelgen. God jul och tack för ett karibien-influerat år!

  3. Moma's Kitchen 23 december, 2013 den 10:24 #

    Charlotta: Tack det samma, ha en fin helg! Kram

    Ann-Louise: Tack söta och tack själv för ett grönt och färgglatt år!

  4. Kim 23 december, 2013 den 11:16 #

    Allt med saffran känns lite lite lyxigare!
    GOD JUL till dig med, ta’t lugt och ät gott.

  5. Lotta i Två Små Kök 23 december, 2013 den 18:31 #

    Saffransscones låter ju toppen! Såg ett recept i nån tidning häromdagen och tänkte att det måste jag ju prova. Men nu finns det ju här att sno rakt av 🙂 De ser ut lite som ett bröd som min farmor bakade. Hon hette Vilhelmina men kallades för Mina. Och bröden för Mina-bröd.

    Hoppas du får en riktigt härlig jul, Moma – så ses vi 2014!

    Kram Lotta

  6. Emmy 25 december, 2013 den 23:22 #

    God Jul så här lite mitt i julen. Det såg ut på IG som du samlat alla dina hjärtan till jul så jag antar att det var en fin jul.
    Vi lyckades samla ihop större delen av släkten och hade en mycket trevlig jul.
    Ha en fortsatt skön julhelg. Kramar ❤

  7. milla 26 december, 2013 den 15:36 #

    Ser ljuvliga ut:)

  8. Moma's Kitchen 27 december, 2013 den 11:09 #

    Kim: Visst gör det! 🙂

    Lotta: Fint med recept som hålls till liv i familjen, via minnen eller bak!

    Emmy: Tack det samma, ja, det var lugnt och fint med många av de mina!

    Milla: Enkelt och gott!

  9. Malgorzata Haggu 30 december, 2013 den 09:22 #

    Jag brukar också baka saffranscones till jul. Jättegoda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: