Fisk- Caribbean Stylee

30 Okt

Jag älskar färsk fisk, det är så galet gott och tillsammans med lite örter, chili och vitlök kan man trolla fram en karibisk festmåltid som får en att drömma sig bort till kritvita stränder och saltstänkta bad. Visst kan du göra upp en eld enligt äkta karibisk manér, men det går utmärkt att använda ugnen också.

Ugnsbakad röding- Caribbean Stylee

Receptet avser en röding på ca 500 g, det blir perfekt för två personer.

  • 500 g röding
  • en näve örter, jag använde lite koriander, bladpersilja, timjan och spanish thyme .
  • 1 bit gul habanero, eller annan chili
  • 1 vitlöksklyfta, tunnt skuren
  • 1 salladslök, fint skuren
  • zest från 0,5 lime
  • nymald svartpeppar
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här:

  1. Tvätta av fisken i kallt vatten och skär några snitt i fisken så att alla smaker tränger in ordentligt i fisken.
  2. Dra några varv med svartpepparkvarnen över fisken och gnid in fisken med peppar och limezest.
  3. Finhacka örter, vitlök, chili och salladslök.
  4. Gnid in fisken med örthacket och fyll buken, så här långt kan man förbereda fisken redan dagen innan den ska tillagas.
  5. Salta fisken med flingsalt och ringla över lite olivolja och baka av i 200 grader i ca 15- 20 minuter.
  6. När fisken är klar trycker du in lite av vitlök- och örtsmöret i buken och lägger resten ovanpå fisken.

Ört- och vitlökssmör till fisk

  • 20 g smör
  • finhackad chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • blandade örter, ca 1- 1, 5 msk
  • zest från 0, 5 lime

Blanda alla ingredienser med smöret och låt stå kallt.

Örter med karibiska smaker

Röding- Caribbean Stylee

-Servera din fisk med till exempel grönsaksris eller rice- and peas och coleslaw.

5 svar to “Fisk- Caribbean Stylee”

  1. Kim 30 oktober, 2013 den 16:26 #

    Det är sällan jag köper hel fisk på det där viset. Men det ser så läckert ut tycker jag (men det tycker inte alla har jag förstått).
    Jag använder nog också helst ugnen… parketten brinner så dåligt.

  2. Emmy 31 oktober, 2013 den 02:39 #

    Åh, vad det en sån här goding du bjöd oss på? Jag har rödingfiléer i frysen med skinnet kvar, de ska få bli detta i sitt andra liv.

  3. LiLo 31 oktober, 2013 den 17:20 #

    Gott är det, det kan jag intyga!

  4. Moma's Kitchen 31 oktober, 2013 den 18:33 #

    Kim: Det är inte alla som är kloka nog att förstå att det ger mer smak att behålla hela fisken 🙂

    Emmy: Ja, just det, det ar nog något liknande i alla fall!

    LiLo: Tur jag har dig som kan gå i god för min mat! Pöss

  5. Barbro 2 november, 2013 den 18:04 #

    Mamm, vad gott! Man kan ju hoppa koriandern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: