Rum Punch och Stamp and Go

19 Okt

Fried Plantain "Stamp and go"

Jag fick nyligen en förfrågan om att ta fram recept på en karibisk förrätt och jag tycker ”Stamp and go” är perfekt som förrätt eller som tilltugg till en välkomstdrink. Stamp and Go är dubbelfriterad matbanan, ni vet de där lite större, grövre bananerna som ofta är gröna i skalet när de säljs.

Snitta skalet längst med bananen och skala den, dela i bitar om cirka 1 cm, stek i rikligt med olja, plocka sedan upp bitarna och stämpla ut dem med hjälp av till exempel baksidan på en kopp och stek dem sedan en gång till, tills de är krispiga och gyllene. Dina chips kommer att påminna om potatischips fast med en touch av frisk banansmak, alltså inte söt banan.

Man kan förbereda bananchipsen fram till den sista stekningen. Servera dina chips tillsammans med en karibisk majonnäs, majonnäs som du smaksätter med lite limezest, chili, vitlök och hackad koriander eller bladpersilja.

Vad du bjuder på till välkomstdrink? Rum Punch såklart!

Rum Punch

  • 1dl limejuice från färskpressad lime
  • 1.5 dl sockerlag
  • 2.5 dl karibisk rom, ljus eller mörk
  • 8 dl juice, gärna passion eller mango eller en blandning av de båda.
  •  Nymald muskotnöt
  • några stänk Angostura Bitter

Blanda allt i en tillbringare utom muskoten som du river ner direkt i direkt glaset. Tillsätt lite i taget av sockerlagen, i fall du vill ha den mindre söt.

/Moma

11 svar to “Rum Punch och Stamp and Go”

  1. Christer 19 oktober, 2013 den 21:05 #

    Måste prova matbanan. Och din Rom Punch ser ju ut som gott godis 🙂

  2. Katarina 19 oktober, 2013 den 22:57 #

    Låter gott! Kram

  3. Moma's Kitchen 21 oktober, 2013 den 11:04 #

    Christer: Va, har du inte testat ännu? 😉

    Katarina: Det är det 🙂

  4. Lotta i Två Små Kök 21 oktober, 2013 den 22:12 #

    Låter smått fantastiskt. Men jag kräver en avsmakning tror jag för att bli helt övertygad 😉 Hoppas du har en fin vecka. Snart dags för mer verkstad och mindre snack om att träffas och äga mat!

    Kram!

  5. Emmy 21 oktober, 2013 den 23:03 #

    Jag kommer! Jag vet ju vart du bor… just sayin’…

  6. Moma's Kitchen 23 oktober, 2013 den 12:31 #

    Lotta: Eller HUR?! Mindre snack och mer verkstad!

    Emmy: Men du vet ju att du har en stående inbjudan till mig!

  7. tina 23 oktober, 2013 den 18:19 #

    Kan intyga att det här är så h-i-m-l-a gott! När kan jag och C checka in på Momas risto?

    • Moma 23 oktober, 2013 den 19:54 #

      Tina: Kom NU, eller kom så fort ni bara kan!

  8. LiLo 24 oktober, 2013 den 09:56 #

    De där gobananerna kan få en att go bananas 🙂

  9. Kim 26 oktober, 2013 den 11:31 #

    Nom nom, de där har jag minsann testat själv och vet hur gott det är!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Jamaican Vegie Jerk Burgers | - 29 september, 2014

    […] serverade mina burgare tillsammans med karibiskt bön- och cocosris, pepper sauce, karibisk majo, dubbel friterad plantain och Coleslaw. Men om man inte orkar med nån stor middag så funkar det ju utmärkt att servera Jerk […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: