Grillad tonfisk med semesterkänsla

21 Sep

Grillad tonfisk med nudelsallad

Jag har haft lite svårt med matlusten den senaste tiden och haft väldiga problem med vad jag vill äta, men här om dagen surfade jag runt lite sådär på måfå och hamnade på bloggen Peanut Buttered och deras fina recept på grillad tonfisk med mangosallad.

Nu följde jag inte deras recept direkt men det gav inspiration och jag fastnade för den grillade tonfisken och den färska mangon, så saken var biff- jag hade hittat något jag ville äta!

Det blev grillad tonfisk med nudelsallad på sjögräsnudlar med räkor, mango och avokado. Man kan så klart ta vilka nudlar man vill, men jag gillade sjögräsnudlarna, eller kelp nudlar som de också heter, de är så krispiga och lätta att använda, man bara sköljer av dem och marinerar med valfri marinad så får man crunchiga och goda nudlar med nästan inga kolhydrater.

Grillad tonfisk med nudelsallad på räkor, mango och avokado

Receptet är för 1 person

1 bit tonfisk

Marinad till nudlarna 

  • nudlar för en person (använder du sjögräsnudlar så går det att spara det som inte går åt i en bunke med vatten i kylskåp i ca 4 dagar.)
  • 3 tsk sesamolja
  • 1 msk fisksås
  • 0, 5 tsk socker
  • 1 tsk finriven ingefära
  • juicen av en halv lime
  • hackad chili eller några stänk pepper sauce
  • finhackad koriander efter smak

Grönsaker och räkor:

  • 0, 5 avokado, tärnad
  • 0, 5 mango, tärnad
  • morot, tunt skuren
  • 1 salladslök, tunt skuren
  • 0, 5 dl edamamebönor
  • 0, 5 dl räkor, skalade
  1. Blanda ihop marinaden och marinera nudlarna under tiden du skär grönsakerna.
  2. Vänd ner grönsakerna i nudelsalladen.
  3. Krydda tonfisken med salt och peppar och grilla på hög värme ca 2 min på varje sida, fisken ska fortfarande vara röd i mitten.
  4. Lägg upp på en tallrik, slut ögonen, ta en tugga och dröm dig bort till stränder med saltstänkta vatten och vajande palmer.

Grillad tonfisk med nudelsallad

Ps. Jag använde fryst vit tonfisk, jag tyckte det gav mycket fisk för pengarna, fiskhandlaren sålde annars färsk tonfisk för drygt 450 kr/kg för den som vill.

/Moma

9 svar to “Grillad tonfisk med semesterkänsla”

  1. annelievonwowern 22 september, 2013 den 22:13 #

    I går kväll var jag ute och åt tillsammans med min familj och goda vänner till oss. Jag åt just grillad tonfisk men bönragu. Det var så gott,. Älskar tonfisk och salladen som du har i ditt inlägg ser också jättegod ut.

  2. Emmy 22 september, 2013 den 22:38 #

    Ser helt fantastiskt gott ut! Det var länge sedan vi åt tonfisk nu. Fiskbilen vi handlar av brukar ha det i sina grillpaket, men denna sommaren köpte vi ingen. Det är så gott att grilla! Jag har köpt hem sjögräsnudlar, men inte testat ännu. Vi åt idag shiratakinudlar som var mycket goda. Bättre konsistens i dessa än mungbönsnudlarna som de såg ut att likna till utseendet.

  3. Malin´s Diner 23 september, 2013 den 21:58 #

    Ser riktigt gott ut! Har grillat tonfisk en gång, blev så där. Sedan åt vi det på Mallis förra veckan, mycket bättre! Kanske ska testa att laga det en gång till.

    Kram kram

  4. Ann-Louise 23 september, 2013 den 22:13 #

    Grillad tonfisk + mango + avokado är rena rama matporren. Klockan är nu tio över tio på kvällen och jag har redan ätit middag. Suck. Men imorgon ska jag laga det här och jag längtar. Har aldrig provat kelpnudlar men ska bege mig på jakt. 🙂

  5. Ann-Sofi MATSAFARI 24 september, 2013 den 19:33 #

    Jag glömmer aldrig min första tonfisk. På en restaurang på en liten ö i Grekland. Grillad med massa goda tillbehör. Underbart! Och grillad tonfisk med mango låter som en riktig höjdare! Tack för det tipset.

  6. Kim 25 september, 2013 den 20:57 #

    Det här gillar jag! Mycket!

  7. Barbro 25 september, 2013 den 22:53 #

    Låter gott OCH nyttigt, efter den middagen måste man ju med gott samvete kunna stoppa i sig ett par portioner av dom där nötöverbakade persikorna med tillbehör!

  8. Moma 26 september, 2013 den 05:44 #

    Annelie: Visst är det gott!

    Emmy: Fiskbil skulle man ha!

    Malin: Testa att gilla med termometer om du är rädd att den ska bli torr!

    Ann-Louise: Rena rama smak-karnevalen!

    Kim: 🙂

    Barbro: Javisst kan man det, jag gjorde såna i fredags också, mycket gott!

  9. Mårtenssons kök 29 september, 2013 den 17:50 #

    Tonfisk är en klar favorit här hemma och alla variationer mottages tacksamt:) Extra tacksamt faktiskt när det är smaker som här! Men sjögräsnudlar, det har vi inte sett tidigare, undrar om det finns på några hyllor i vår stad? Det ska absolut kikas lite närmare på det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: