Ugnsbakade persikor

18 Sep

peach

Persikor kan ju variera lite i smak och kvalité, det kan vara svårt att avgöra innan om persikan kommer att vara god då man väl sätter tänderna i den.

Något man däremot alltid kan vara säker på är att frukt som inte är toppengod som den är garanterat får sig ett uppsving om man ugnsbakar den, i ugnen sker det magi, det som var halvt smaklöst och trist innan blir fantastiskt sött och smakrikt i ugnen.

peach (3)

Ugnsbakade persikor med knäckigt nöttäcke

 

  • 4 persikor, halverade och urkärnade
  • 50 g nötter, jag blandade mandel, hasselnötter och valnötter
  • 40 g socker
  • 50 g smör
  • dofta eventuellt över lite färskriven muskot
  1. Mixa nötterna så att du fortfarande har lite bitar. Blanda ner socker och kylskåpskallt smör och mixa ihop så att det precis blandas.
  2. Skopa över nötblandningen och tryck ut den på perikohalvorna. Baka i 175 grader i mitten av ugnen i 45 till en timme, eller tills persikorna har blivit mjuka och nöttäcket krispigt.

peach (5)peach (2)Servera en skopa glass eller lättvispad grädde till.

Receptet kommer från Smitten Kitchen.

/Moma

12 svar to “Ugnsbakade persikor”

  1. kajomida 18 september, 2013 den 16:57 #

    Detta recept låter helt otroligt gott! Persikorna skulle säkert också passa bra ihop med chokladpudding… och vispgrädde 😉 Har du testat det med äpple? Då kanske tiden i ugnen är kortare men när jag tänker på små krispiga *äppelpajer* som ”badar” i vaniljsås så blir jag jättesugen!

  2. Katarina 18 september, 2013 den 20:41 #

    Ja, de här låter verkligen otroligt goda. Vaniljglass passar perfekt till.

  3. Christer 19 september, 2013 den 06:38 #

    En persika helt i min smak. Goda smaker och enkelt att göra. Och snyggt blir det ju alltid när du bakar 🙂

  4. Moma's Kitchen 19 september, 2013 den 10:24 #

    Kajomida: Haha, ja, du lyckades få med allt i dessertform som är värt att gillas, jag har inte testat med äpplen, men sänk temperaturen och baka längre så blir det toppen!

    Katarina: Jag föredrar grädde 🙂

    Christer: Tack, bakad frukt är bland det bästa som finns, i alla fall i fruktväg 🙂

  5. Lotta i Två Små Kök 19 september, 2013 den 15:11 #

    Åh, så gott! Varm frukt med någon god gegga på det är grejer det. Har bara testat med nektarin förut (grillat) men inte persika. Tur man har nåt kvar på listan att testa. Eller hur var det nu 🙂

  6. LiLo 19 september, 2013 den 16:55 #

    Vilken underbar avslutning på en Flamingofredag 🙂

  7. Sara på Vardag.nu 19 september, 2013 den 19:04 #

    Åh! Vilket spännande recept! Älskar varm frukt, njam njam!

  8. Barbro 19 september, 2013 den 22:54 #

    Älskar allt bakat med nötter o mandel! Det där måste bara vara sjukt gott! Ps. Vem äter upp allt det goda du bakar (och lagar)?? Kan tänka mig att vara försöksperson nu o då

  9. Elly 20 september, 2013 den 04:30 #

    Wow, oh WOW these look good. And they’re fruit, so they’re healthy too right?! 😉 Have a fab weekend.

  10. Kim 20 september, 2013 den 22:41 #

    Men slu-hu-hu-hu-ta! Här sitter en på fredagskväll lite småsötsugen och ser det här…
    Men men, jag får nog skylla mig själv…!

  11. Moma's Kitchen 21 september, 2013 den 10:38 #

    Lotta: Jag åt med nektarin igår, det var fina grejer det med!

    LiLo: Jamen visst, hur rätt hade du inte?! 🙂

    Sara: Jag håller med, varm frukt är vansinnigt gott!

    Barbro: Ska tänka på det 😉

    Elly: Healthy indeed 😉

    Kim: Då får tänka på nåt otrevligt, typ haggis eller nåt, då kanske sötsuget går över..?

  12. Amy's piece of cake 24 september, 2013 den 21:48 #

    Ser jättegoda ut Moma… vill jag smaka som allt annat du gör!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: