Banana Fritters

15 Sep

Banana Fritters

Jag vaknar och känner ingen hunger. Ingen hunger? Jag känner efter, kanske halsontet jag dragits med den senaste veckan har utvecklats till något dödligt? Så måste det vara, jag vaknar alltid hungrig, hungrig som i j-ä-t-t-e-h-u-n-g-r-i-g.

Efter några minuter börjar ändå magen kurra,  jag är alltså inte döende, men vad ska jag äta? Det är det där med vad jag ska äta som är problemet snarare än hungern. Macka? . Fil och flingor? Hua. Stekt ägg? . Amerikanska pannkakor? Njä. Men vänta nu… kanske den där karibiska varianten av amerikanska pannkakor, banana fritters? JA, så får det bli!

At your service: Små söta bananpannkakor med smak av muskot och kanel. Äts till frukost, som snacks eller varför inte med en skopa glass till dessert?

Banana Fritters

  • 2 stora bananer, åt det övermogna hållet
  • ca 1, 5 dl vetemjöl
  • 1 msk socker, jag använde cocossocker
  • 1 knivsudd vaniljpulver
  • lite salt
  • knappt 0, 5 tsk kanel
  • lite färskriven muskotnöt
  1. Mosa bananerna till en slätt smet och rör ner socker, salt, vanilj, kanel och muskot.
  2. Tillsätt mjölet, ta lite i taget så att smeten inte blir för tjockt. Konsistensen ska vara lite  fastare än en amerikansk pannkakssmet.
  3. Värm en panna och tillsätt olja, klicka ut till små fritters och stek båda sidorna på medelvärme tills pannkakorna får fin färg.
  4. Ät dem nystekta och dofta gärna över lite kanel och muskot före servering.

 /Moma

7 svar to “Banana Fritters”

  1. Kim 15 september, 2013 den 12:27 #

    Det är en sån sjuk känsla det där, när man tappar matlusten. Jag får nästan lite panik: ”Tänk om jag aldrig blir sugen på mat igen?!?!”
    Tur att du återhämtade dig snabbt!
    Dessa med vaniljglass – OhEmGee!

  2. Katarina 15 september, 2013 den 17:53 #

    Men, åh, de där hade jag velat ha till frukost!

  3. Amy's piece of cake 15 september, 2013 den 19:59 #

    Mums Moma, får jag komma på brunch hemma hos dig? Kram! 🙂

  4. Mårtenssons kök 16 september, 2013 den 15:29 #

    Alltså, det är ju så att till och med du kan få A att äta övermogna bananer om du serverar dom på detta viset! Vi gör våra bananpangkakor på så tråkigt sätt, bara vanliga plättar med en bit skivad banan mitt i, men detta är ju en lyxvariant av dom… Sweet lord!

  5. Lotta i Två Små Kök 16 september, 2013 den 17:35 #

    Du och jag får nog ordna en rejäl pannkaksfrukost tillsammans snart. Jag fixar med blåbär och du med bananas! Jäklars så gott det här ser ut! Jag älskar bananer i alla möjliga varianter. Skönt att hungern kom tillbaka – den gör ju det på något konstigt sätt 🙂

    Kram påre!

  6. Barbro 16 september, 2013 den 19:52 #

    Vill ha!!!

  7. Moma's Kitchen 17 september, 2013 den 11:11 #

    Kim: Jamen man måste ju äta och känslan av att inte vilja äta något är lite halvjobbig!

    Katarina: Gör det nån dag vetja!

    Amy: Du är alltid välkommen, det vet du!!

    Mårtenssons: Hälsa A att inte jag heller gillar övermogna bananer, inte annat än i pannkakor och i mjuka kakor 🙂

    Lotta: JA! Det gör vi! Kram

    Barbro: Fast det är banan i..?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: