Sjögräsnudlar the Asian way

10 Sep

Kelpnudlar, sjögräsnudlar

Jag fick syn på sjögräsnudlar, eller kelp-nudlar som de också heter när jag skulle handla nudlar till den utlovade middagen i söndags.

Sjögräsnudlar innehåller endast 2 procent kolhydrater och jag tänkte att det kan vara värt att testa, fast jag köpte faktiskt hem vanliga nudlar också, i fall de här skulle smaka illa. Men de vanliga ligger kvar i skafferiet för jag behövde aldrig gå till plan B.

Nudlarna i sig smakar ingenting, men de har en fin krispig textur och när man ger dem en omgång i marinad så blir de riktigt goda. Även den kräsna sonen åt och tyckte det var gott även om han föredrar vanliga nudlar (som det pasta-freak han är).

Marinad till sjögräsnudlarna

  • 0, 5 dl ostronsås
  • saften från 1 liten lime
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0, 5 msk färskriven ingefära
  • finhackad chili
  • ett stänk soya
  • 1 salladslök, finhackad
  1. Blanda ihop alla ingredienser och massera in det i nudlarna.

Stek kött, eller kyckling eller tofu om du vill ha ett vegetariskt alternativ, ställ åt sidan.  Fräs lite finhackad chili, vitlök och ingefära och stek på färska grönsaker i det tillsammans med en nypa salt och socker. Jag hade morot, champinjon, suger snaps, men du tar såklart det du har hemma eller det du gillar bäst.

Servera nudlarna på krispiga salladsblad tillsammans med köttet som du strimlar strax före servering och toppa med de nystekta grönsakerna och eventuellt lite finhackad koriander.

/Moma

5 svar to “Sjögräsnudlar the Asian way”

  1. LiLo 10 september, 2013 den 14:32 #

    Mmmmm…sån mat gillar jag 🙂
    alltså om jag gillar kepl-nudlar vet jag ju inte ännu, men allt det andra 🙂

  2. Kim 10 september, 2013 den 19:43 #

    Kalorier eller icke – dessa vill jag testa!

    • Hanna 11 september, 2013 den 13:46 #

      Har aldrig testat sjögräsnudlar, men gillar risnudlar som alternativ till vanliga äggnudlar. Ska testa dessa om jag springer på dem i butik. (LCHF har inte slagit igenom här så det är inte säkert… ;-))

  3. Moma's Kitchen 11 september, 2013 den 20:21 #

    LiLo: Du rockar ju när det kommer till sån här typ av mat!!

    Kim: *Crunch crunch*

    Hanna: Vadå, bacon and egg är väl Englands nationalrätt (apropå Lchf) 🙂

  4. Emmy 13 september, 2013 den 16:14 #

    Jag har bara testat mungbönsnudlar som jag kan tänka mig påminner om dessa och dem gillar väl mest mannen och jag. Barnen är galna i äggnudlar, men lite kräsna även där för det ska vara den smala varianten (som jag också tycker bättre om) och med massor av sesamolja på.Jag har varit nyfiken på sjögräsnudlarna för de ska vara lite nyttigare (och då menar jag inte lågt kolhydratsinnehåll). Din middag ser hur som helt galet god ut! Sånt här älskar jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: