Sticky Bbq Chicken

30 Aug

Caribbean Bbq Chicken

Det är lite tyst från mitt håll, jag har haft en del stök att stå i och det sista jag har gjort är laga mat, mjölk och musli har varit min proviant de senaste veckorna. Men igår var jag ledig och då nyinvigde jag köket med buller och bong, det blev karibiska majskolvar kokade i örter och cocosmjölk, veggie-ris och karibisk Bbq-kyckling med Bbq-sås med en stänkare rom i.

Caribbean Bbq Chicken

  • 1 paket kycklingbröst med ben, ca 900 g
  • 0, 5 lime
  • 0, 5 tsk salt
  • 0, 5 tsk nymald svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • finhackad chili, gärna gul habanero
  • 1, 5 msk finhackad ingefära
  • några kvistar timjan, repade
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • finriven muskot
  • 1 skvätt olja
  1. Skär bort överflödigt fett och eventuella hinnor, tvätta kycklingdelarna i kallt vatten.
  2. Pressa över lime.
  3. Tillsätt de andra ingredienserna och låt kycklingen marinera i minst 30 minuter. Under tiden kan du göra Bbq-såsen.
  4. Sätt ugnen på 200 grader och baka av kycklingen tills den är så gott som klar. Cirka 10 minuter innan kycklingen är färdig penslar du över ca 1 tsk Bbq-sås på varje kycklingdel.

Caribbean Bbq sauce with a hint of rum

  • 1 dl ketchup
  • saften från 0, 5 lime
  • 0, 5 dl vatten
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0, 5 msk socker/honung
  • 1,5 tsk dijonsenap
  • 0. 5 tsk salt
  • nymald svartpeppar
  • 1, 5 msk mörk rom
  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt det småputtra i några minuter.

DSC_1255 DSC_1262DSC_1269

Servera gärna med grönsaksris, en sallad eller karibiska majskolvar och Bbq-såsen.

/Moma

10 svar to “Sticky Bbq Chicken”

  1. Sara på Vardag.nu 30 augusti, 2013 den 15:38 #

    Moma Mia (haha), det här ser kanon ut! Sticky chicken får alltid tummen upp härifrån.

    Trevlig helg! 🙂

  2. Barbro 30 augusti, 2013 den 18:58 #

    J…..ar vad gott det ser ut,

  3. Emmy 30 augusti, 2013 den 22:34 #

    Men sen dyker hon upp och bjussar på helt ljuvlig mat! Har testat delar av din middag här utifrån dina recept med lyckat resultat som alltid.
    Ha en trevlig helg. Kram.

  4. sofie 31 augusti, 2013 den 08:47 #

    Men vilken återinvigningsmat sen då!! Mina smaklökar kryllar sig och vill laga direkt. Spar nog till nästa helg!

  5. Sandras Matkrypin 31 augusti, 2013 den 09:17 #

    Vilken kyckling! Låter riktigt smarrig 🙂 Och goda tillbehör också. Detta middagsrecept ska jag spara!

  6. Kim 31 augusti, 2013 den 10:45 #

    Jag går också lite på sparlåga matlagnings- och bloggmässigt. Men snart så!
    Och vilken come back du gjorde då! Ser sjukt gott ut – alltihopa!

  7. Moma's Kitchen 31 augusti, 2013 den 12:57 #

    Sara: Haha!

    Barbro: Det är det också 🙂

    Emmy: Gulle dig, tack det samma!

    Sofie: Jamen ska det vara så ska det!

    Sandra: Spara och laga vetja!

    Kim: Ja, nu är det bara att hoppas att lusten håller i sig ett litet tag i alla fall!:-)

  8. Ella 31 augusti, 2013 den 22:51 #

    Ah, men! Vad lyxigt detta såg ut då. MUUMMS!

  9. LiLo 2 september, 2013 den 10:56 #

    Lyckliga mig, som fick smaka 🙂

  10. Malin´s Diner 3 maj, 2015 den 13:47 #

    Åh, det receptet ska sparas! Gottigt värre!

    Kram kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: