-Feeling hot, hot, hot!

25 Aug

Hot pepper
Titta, nu kan jag skörda pepparfrukt från plantan jag fick av Lissan i början av sommaren. Den lilla plantan har vuxit upp till en fin stadig pepparbuske som vid det här laget dignar av frukt i olika färger. Idag smakade jag på den gula frukten och den var stark, jättestark!

På fröpåsen som Lissan beställde stod det att det skulle vara Chocolate Trinidad Scorpio, vilket är världens starkaste peppar, nu är jag långt ifrån någon pepparexpert men jag tycker det ser ut som habanero och chocolate peppers ska ju bli bruna vilket jag inte tror att de här kommer att bli.

Men ska jag vara helt ärlig så är jag inte särskilt ledsen för det, gul habanero är ju inte heller en direkt mild pepparsort, men den kan jag i alla fall använda till matlagning, Trinidad Scorpio är nog bättre om man till exempel vill borra hål i cement och liknade.

/Moma

7 svar to “-Feeling hot, hot, hot!”

  1. LiLo 26 augusti, 2013 den 09:26 #

    Men!!!
    Menar du att jag skulle ha blandat ihop mina fröer eller plantor?
    Mycket möjligt 🙂
    Har inte så mycket moget än, men är ju märkligt nog tålmodig när det gäller just dessa frukter, annars ära det väl inte precis mitt signum.

  2. Emmy 26 augusti, 2013 den 12:53 #

    Mina chilis förra året blev ju inte heller riktigt vad de skulle. Och jag hade märkt upp alla tydligt, men jag tror de polliniserade (?) sig med varandra eller något.
    Blir spännande att höra när du provsmakat dessa hur starka de är.

  3. Charlotta 27 augusti, 2013 den 10:29 #

    Wihoo, kul! Vår odling hamnade hos min bror när vi åkte till USA och har tyvärr inte kommit hem sedan dess. Hrm.

  4. Moma 29 augusti, 2013 den 12:57 #

    LiLo: Haha, man kan nog inte anklaga mig för att vara särskilt tålmodig heller 🙂

    Emmy: Hm, har inte fattat det där med pollinering, trodde att de växter som pollinerats med varandra blir en mix av dessa två vid nästkommande sådd.

    Charlotta: Smart bror det där!

  5. Mårtenssons kök 29 augusti, 2013 den 17:10 #

    Känns som det blev bättre med dessa än med ”borrahål”-chilisarna.

  6. Ann-Louise 31 augusti, 2013 den 20:36 #

    Jag hörde någon som påstod att gröna paprikor och chilis helt enkelt är röda eller gula som inte är mogna. Stämmer det?

  7. Moma's Kitchen 1 september, 2013 den 18:09 #

    Mårtenssons: Ja, jag håller med, det är rätt bra tryck i de här med och det räcker fin som det är!

    Ann-Louise: Jo, pepparfrukter och paprika (som också är en sorts pepparfrukt) börjar alltid i grönt för att sedan skifta färg till gult/orange eller rött 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: