Lemon Curd är gott till mycket, som fyllning i tårtor och som pålägg till scones och liknande. När jag gör curd som för att ha som fyllning i tårtor brukar jag tillsätta gelatin för att den ska bli lite fastare och inte rinna ut när man skär tårtan.
Lemon Curd
- 3 ägg
- 150 gram socket
- 80 ml saft från färskpressad citron
- 60 g rumstempererat smör
- 1 msk citronzest
- 1 gelatinblad
Gör så här:
- Lägg ägg, socker och citronsaft i en rostfri bunke och vispa över vattenbad. Vispa hela tiden. Det tar cirka 10 minuter för krämen att komma upp i 71 grader och tjockna. Ta bunken från värmen.
- Sila krämen genom en tätmaskig sil.
- Lägg gelatinblad i kallt vatten i cirka 5 minuter.
- Rör ner gelatinet i den varma krämen.
- När krämen har svalnat lite, men inte är kall, tillsätter du smöret.
/Moma
Curder av alla dess slag är så h-i-m-l-a gott! Brukar också mest använda det till tårta, tillsätter dock aldrig gelatin. Smart idé, ska prova nästa gång!
Tack för senast fining! ❤
Charlotta: Jag håller med, jag har gjort både hallon, lime och citron och jag gillar alla men tror citronen är en favorit!
Pickipicki: Du, det är jag som ska tacka ❤
En av få tårtor jag gillar är sådan med hemlagad lemoncurd!
Det blir inte så mäktigt med lemon curd, kanske det är därför du gillar det 🙂