Karibiska smaker

28 Jul

Caribbean Ice Cream, Coconut Ice Cream

Efter att ha gjord den gudomliga körsbär- och ricottaglassen som Katarina gav mig receptet på blev jag såld på ricottaglass, det är så lätt att göra och ger en fantastiskt krämig konsistens.

Den här gången tänkte jag mig karibiska smaker, lite cocos, vanilj, kanel och muskot och kanske en skvätt rom. Tror ni inte jag snubblar över ett färdigt recept, som hade alla de smaker jag gillar? Receptet hittade jag hos  Alejandra som driver bloggen Always Order Desserts

Egentligen är väl inte ricotta särskilt karibiskt, i Västindien är det vanligare att man gör glass på kondenserad sötmjölk, men smaksättningen är väldigt karibisk, jämför här med min banankaka till exempel.

Hur glassen blir? Välbalanserad med en fin smak av cocos och med mjuka toner av vanilj och muskotnöt och kanske att man anar en ton av kanel om man är duktig på att urskilja olika smaker, annars dansar det bara av varma mjuka toner i munnen.

Karibisk glass

  • 250 g ricotta
  • 80 ml grädde
  • 2 dl cocosgrädde
  • 120 g socker
  • 30 ml vatten
  • 0, 5 tsk färskriven muskotnöt
  • 0, 5 tsk kanel
  • 0, 5 msk rent vaniljpulver, eller en vaniljstång
  • 30 ml mörk rom

Gör så här: 

  1. Blanda alla ingredienser utan rommen och låt det koka upp så att sockret löser sig. Använder du vaniljstång så delar du och skrapar ur den och låter det få koka med det andra.
  2. Låt blandningen stå kallt, gärna över natten så utvecklar sig smakerna bättre.
  3. Kör glasskrämen i glassmaskin tills du börjar att få en krämig glasskonsistens, då pytsar du i rommen lite i taget.
  4. Frys klart glassen i frys.

/Moma

9 svar to “Karibiska smaker”

  1. Katarina 28 juli, 2013 den 18:36 #

    Oj, oj, låter otroligt gott!

  2. tantgulsblogg.se 28 juli, 2013 den 20:51 #

    Ja, ja jag ska köpa en glassmaskin. Inte minst med tanke på det här goda receptet som du bjuder på. I veckan så…Hoppas du har det gott i sommarvärmen 🙂

  3. Emmy 28 juli, 2013 den 22:27 #

    Den här glassen låter himelsk! Med kokosgrädde menar du den stelnade delen som blir i burken?
    Var de muskotnötterna du fick bra?

  4. Amy's piece of cake 28 juli, 2013 den 22:45 #

    Ja glassen låter för bra för att vara sann. Jag har faktiskt aldrig testat att göra glass på ricotta… undrar lite nyfiket hur det kan smaka 🙂 Kram i sommarvärmen på dig!

  5. Elly 29 juli, 2013 den 04:17 #

    Wow! This sounds just divine – vanilla, coconut and rum ice cream?! Amazing. Think I might need to buy an ice cream maker…

  6. Charlotta 29 juli, 2013 den 10:57 #

    Haaleluljah! Haaaleluljah! Halleluljah! Halleluljah! Halleluuu-uuuljaaaaa!

  7. Moma's Kitchen 29 juli, 2013 den 21:49 #

    Katarina: JA! Jag är glassfrälst på nytt!

    Tant Gul: Annars får du göra den här glassen så länge, det går bra utan maskin också! https://momaskitchen.se/2011/02/18/hemgjord-glass/

    Emmy: Nej, jag menar det som heter coconut cream, de brukar sälja dem i asiatiska butiker men jag har sett dem på Coop också, annars funkar det säkert bra med vanlig cocosmjölk också! Det var det sista skrapet av min karibiska muskot, sen ska jag gå lös på din!! ❤

    Amy: Då säger jag bara, sätt upp den på din lååånga to-do-lista! 🙂 (Eller kom hit vetja!)

    Elly: It's realy delish- I love it!

    Charlotta: Amen sister AMEN!

  8. Hanna 30 juli, 2013 den 14:47 #

    Så GOTT!! Måste testas!

  9. Moma's Kitchen 31 juli, 2013 den 18:40 #

    Hanna: Det tycker jag absolut att du ska 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: