Tina och Kapet var här på vägkrogsmat innan de for vidare på sin semester. Tina sa att jag inte skulle fixa något, det räckte med ett glas saft till henne och en kopp slät kaffe till Kapet. Va, trodde hon på allvar att jag skulle köpa det?
Jag lagade jamaicansk lammcurry och grönsaksris och så bjöd jag på pannacotta. Pannacotta som dessvärre inte hann stelna. Den vart rätt så otäck faktiskt, men det blir inte den här som jag bjuder er på, ge den bara sina timmar att stelna på så blir den god, men det tar cirka fyra timmar.
I all sin enkelhet; pannacotta på tahitivanilj toppad med fina sommargåvan som Tina hade plockat hos sin farmor, de sötaste små hallonen. Hallonen fick sällskap av lite färsk mango och vaniljsmul.
Pannacotta på tahitivanilj
Yoghurtpannacotta för 6-8 personer
- 2 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 2 dl yoghurt, den fetare varianten
- 0, 5 vaniljstång av sorten tahitivanilj (annars en hel stång)
- 1 dl socker
- 2 gelatinblad
2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda vaniljstång, vaniljfrön, grädde, mjölk och socker i en kastrull. Låt det koka upp.
Vill du servera med lite crunch till kan du toppa med kaksmulor.
Vaniljcrunch
- 45 g strösocker
- 60 g vetemjöl
- 2 g bakpulver
- 5 g vaniljsocker
- 50 g smör
- Sätt ugnen på 180 grader. Blanda samman alla ingredienserna med fingertopparna till en smuldeg och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 10 min eller tills smulorna är gyllene.
/Moma
Mums och med färska bär/frukt och vaniljcrunch till blir det extra smarrigt!
Ajdå! Jag toppade en gång några med salt efter att de stelnat som om det står för länge suger ut vätska och gör den ‘blöt’. Ingen hit det heller… Tur man lär sig bara.
Och vilket fint pitstop Tina & Carl fick!
Haha….jag skulle nog inte heller bjuda på ett glas saft om en bloggvän kom förbi. Nä, jag skulle nog ta ledigt från jobbet och våndas i en vecka över vad som ska bjudas på.
Pannacotta är ju en höjdare. Får jag nog göra i helgen. Ska bara hitta lite goda bär!
Wow, this looks absolutely AMAZING!
Katarina: Jamenvisst 🙂
Hanna: Haha, oj, ja, man lär sig av sina misstag, tur är väl det!
Sofie: Nej, men det är ju bland det roligaste som finns att bjuda/äta tillsammans med andra matbloggare, bara de har tålamod och vet att mat ska fotas innan den ska ätas 🙂
Elly: Thank you Elly!
Jisses vad läckert det ser ut! Pannacotta är en favoritdessert måste jag säga… Smart med smulet där. Det skulle nog tom jag kunna ”baka” 🙂
Lotta: Haha, ja det tror jag absolut att du skulle kunna!
Helt underbar bild! Pannacotta med yoghurt är en återkommande favorit. Jag har någon gång lyckats få den för stel och det är definitivt ingen hit.
Världens bästa vägkrog, världens bästa lammgryta, världens bästa Moma!
❤
Emmy: Det har jag också lyckats med, det är inte heller nån hit!
Tina: Pöss på re, kom snart tillbaka så jag får bjuda på riktig dessert! 🙂
Ofantligt tjusiga bilder hörru!
Jag hoppas vi ses snart!
Kim: Tack, det hoppas jag med!
Ser gott ut. Passar bra till min karibiska fest som jag skall ha till helgen.