Ett mejl kom lastat

20 Jul

Körsbärsglass

Med ett glassrecept

I veckan som gick satt jag på tunnelbanan på väg hem, flipprades med Instagram då jag fick syn på en bild av körsbär- och ricottaglass som Katarina hade gjort. Jag hann inte ens scrolla vidare till nästa bild innan jag stod i butiken och plockade bland körsbär och ricotta. Jag blev tvungen att göra den. På en gång.

Katarina var snäll och mejlade mig receptet, så innan jag nådde ytterdörren hade jag alla ingredienser och receptet redo. Inte illa va? Det var bara att damma av glassmaskinen och sätta igång.

Jag är så glad att jag gjorde den här glassen, den är så krämig och god och den gav inspiration till en ny glass, även den med ricotta fast med en karibisk smaksättning. Men den tar vi vid något annat tillfälle, nu ägnar vi all uppmärksamhet åt den här godingen.

Katarina använde vaniljessens i sitt recept, jag använde vaniljstång från Tahiti. Hon rörde ihop alla ingredienser kalla, medan jag valde att koka vaniljstång och grädde för att det skulle ta smak ordentligt.

Körsbärsglass

Körsbär- och ricottaglass

  • 2, 5 dl körsbär, urkärnade
  • 250 g ricotta
  • 2,5 dl grädde
  • 0, 75 dl socker
  • 0, 5 tahitivaniljstång alternativt 1 burbonvaniljstång
  • 0, 25 tsk mandelextrakt (var försiktig så du inte överdoserar)
  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, koka stång och från tillsammans med socker och grädde.
  2. Hacka körsbären i små bitar. Blanda alla ingredienser tillsammans och ställ i kylskåp, gärna över natten så att alla smaker kommer fram ordentligt.
  3. Frys glassblandningen i en glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar.
  4. När blandningen är fryst och krämig i maskinen  för du över glassmeten till en plastbytta och ställer den i frysen så att det stelnar ordentligt, ca 3 timmar.

– Njut!

/Moma

15 svar to “Ett mejl kom lastat”

  1. Johannes/ Farbror Grön 20 juli, 2013 den 20:39 #

    Å det låter supergott! Det måste jag testa.

  2. Mårtenssons kök 20 juli, 2013 den 21:45 #

    Det måste ju vara det bästa mejlet man kan få, både kyssebär och glass – det är grejer det!

  3. Katarina 20 juli, 2013 den 22:58 #

    Ja, visst är den god 🙂 Spännande att se din variant med karibisk smak också. Kram

  4. Moma 21 juli, 2013 den 10:47 #

    Johannes/Fabror Grön: Det tycker jag absolut att du ska göra-)

    Mårtenssons: Jamen visst!

    Katarina: Underbar, tack snälla för receptet!

  5. sofie mumsfillibaba 21 juli, 2013 den 19:12 #

    Instagram är livsfarligt! Får så mycket inspiration och måstegöradirekt-ryck när jag kollar. Perfekt när man inte hinner kolla så mycket bloggar.

    Glassen låter ju ljuvlig. Glass i stora lass i sommarvärmen!!

  6. Sara på Vardag.nu 21 juli, 2013 den 19:49 #

    Dregel dregel… Tur att man kan posta recept, det är ju så svårt att posta glass. Den här låter som något helt i min smak!

  7. Amy's piece of cake 22 juli, 2013 den 15:39 #

    Härligt att få inspiration och inspirera sina bloggkollegor! Jag har ju en lååång to do-lista som måste betas av. Glassen låter jättegott och den ser riktigt smarrig ut. Kram i sommarvärmen!

  8. Barbro 22 juli, 2013 den 20:01 #

    Ser gott ut, skulle nog inte bli fel med lite rom i oxå!

  9. Lotta i Två Små Kök 23 juli, 2013 den 11:05 #

    Så himla praktiskt med sociala medier och ständig uppkoppling när resultatet kan bli så här! Gott och vackert som bara den… Nyfiken på karibiska varianten. Kanske finns det några droppar av rom i den 🙂

  10. Moma's Kitchen 23 juli, 2013 den 20:43 #

    Sofie: Ljuvlig var ordet!

    Sara: Haha, tur det finns så många bra och snabba sätt att nå människor världen över!

    Amy: Ja, jag håller med dig!

    Barbro: Åh, håll ut, de kommer i nästa glassrecept!

    Lotta: Prisa Internetz! Haha, tja, kan hända att det är några stänk rom i den karibiska glassen 🙂

  11. Hanna 24 juli, 2013 den 12:23 #

    Teknikens under!! Ser supergott ut (och då gillar jag inte ens körsbär i saker…, så ett gott betyg.) Kram

    • Moma's Kitchen 24 juli, 2013 den 13:52 #

      Tack Hanna, jag gillar inte den kemist framställda körsbärsmaken only the real thing!

      • Hanna 24 juli, 2013 den 14:14 #

        Det håller jag med om, klarar inte av estrar men är inte så förtjust i riktiga körsbär heller mer än som de är direkt från trädet (eller asken).

  12. Elly 30 juli, 2013 den 03:36 #

    Mmm yum, yet another delish ice cream. I had no idea you could make it without the machine, thanks so much for the instructions!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Karibiska smaker | - 28 juli, 2013

    […] att ha gjord den gudomliga körsbär- och ricottaglassen som Katarina gav mig receptet på blev jag såld på ricottaglass, det är så lätt att göra och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: