Har ni druckit indisk lassi, åh, så gott det är! Läskande yoghurtdricka, som svalkar fint till heta rätter. Det här är den indiska lassin i glassformat, den funkar lika bra som dessert som till frukost. Vill du inte äta den som glass hoppar du över frysmomentet och serverar den med massor av is i stället.
Mango Lassi Glass
6 st glassar
2 mogna mango, skalade och skurna i bitar
2, 5 dl tjockyoghurt
1 dl mjölk
1-2 msk honung eller socker, beroende på hur söt mangon är
1 tsk nystött kardemumma
en nypa salt
- Stoppa mango, mjölk, salt och yoghurt i en mixer, blanda till en slät massa.
- Smaka av med honung och kardemumma.
- Häll upp i glassformar och frys över natten.
Ps. Vill du ha tvåfärgad glass spar du lite av lassin i mixern och slänger ner lite bär, jag hade jordgubbar och det passade fint. Sedan fryser du först mangolassin och när den har stelnat häller du i del två och fryser tills dagen därpå.
/Moma
Mango lassi är gott och det blev en hel del sådana i Singapore 🙂 Vad svalkande och gott att göra den som glass. Ha en skön fredag!
Jag ÄLSKAR lassi och dricker det så fort jag får möjlighet! Mums!
Åh gud, jag insåg precis att jag helt glömt av att det är säsong för honungsmango här i Götet nu. MANGOGLASS! ❤
Katarina: Kan tänka mig det, gott i värmen 🙂
Charlotta: Bra där!
Plommonet: De börjar mogna här med nu, fast jag äter dem helst som de är, för snål att ha dem i glass 🙂
Jodå, det har druckits en och annan lassi här också 😉 Gott att göra det som glass. Vi har ju kulfi glassen och den tycker jag annars är lite lika lassi också.. den söta varianten (inte salta!). Jag sprang och sprang kära Moma och kom till Jönköping… sen vände jag för jag var så trött. Next time ska jag springa ända till Sthlm och hälsa på fina dig, kram! 😉
Amy: Du får springa lite fortare helt enkelt, eller starta i god tid. Annars har jag hört att det ska gå tåg till Stockholm. Jag har inte ätit kulfi, ska genast kolla upp det! Kram på ´dig!
Så pinsamt! men, vad jag vet så har jag har inte smakat Lassi någon gång. Jag tycker dock att det påminner mycket om smoothie, som jag älskar. Ser ju underbart gott ut i glassform också. Båda sakerna måste utforskas. Tack för tipset! 🙂
Mango lassi (den söta som Amy säger) är galet gott. Och göra glass på det måste till och med vara ännu godare.
Tant Gul: Då tar du och gör det, ögona bums!
Emmy: Javisst, det blir mangoglassi som syrran sa 🙂
Men hallelujah så gott!Ska genast efterapa!