Mango Lassi Glass

12 Jul

Mango Lassi Ice Cream

Har ni druckit indisk lassi, åh, så gott det är! Läskande yoghurtdricka, som svalkar fint till heta rätter. Det här är den indiska lassin i glassformat, den funkar lika bra som dessert som till frukost. Vill du inte äta den som glass hoppar du över frysmomentet och serverar den med massor av is i stället.

Mango Lassi Glass
6 st glassar

2 mogna mango, skalade och skurna i bitar
2, 5 dl tjockyoghurt
1 dl mjölk
1-2 msk honung eller socker, beroende på hur söt mangon är
1 tsk nystött kardemumma
en nypa salt

 1. Stoppa mango, mjölk, salt och yoghurt i en mixer, blanda till en slät massa.
 2. Smaka av med honung och kardemumma.
 3. Häll upp i glassformar och frys över natten.

Ps. Vill du ha tvåfärgad glass spar du lite av lassin i mixern och slänger ner lite bär, jag hade jordgubbar och det passade fint. Sedan fryser du först mangolassin och när den har stelnat häller du i del två och fryser tills dagen därpå.

/Moma

10 svar till “Mango Lassi Glass”

 1. Katarina 12 juli, 2013 den 11:09 #

  Mango lassi är gott och det blev en hel del sådana i Singapore 🙂 Vad svalkande och gott att göra den som glass. Ha en skön fredag!

 2. Charlotta 12 juli, 2013 den 12:58 #

  Jag ÄLSKAR lassi och dricker det så fort jag får möjlighet! Mums!

 3. Plommonet 12 juli, 2013 den 15:59 #

  Åh gud, jag insåg precis att jag helt glömt av att det är säsong för honungsmango här i Götet nu. MANGOGLASS! ❤

 4. Moma 12 juli, 2013 den 21:59 #

  Katarina: Kan tänka mig det, gott i värmen 🙂

  Charlotta: Bra där!

  Plommonet: De börjar mogna här med nu, fast jag äter dem helst som de är, för snål att ha dem i glass 🙂

 5. Amy's piece of cake 12 juli, 2013 den 23:32 #

  Jodå, det har druckits en och annan lassi här också 😉 Gott att göra det som glass. Vi har ju kulfi glassen och den tycker jag annars är lite lika lassi också.. den söta varianten (inte salta!). Jag sprang och sprang kära Moma och kom till Jönköping… sen vände jag för jag var så trött. Next time ska jag springa ända till Sthlm och hälsa på fina dig, kram! 😉

  • Moma's Kitchen 13 juli, 2013 den 12:50 #

   Amy: Du får springa lite fortare helt enkelt, eller starta i god tid. Annars har jag hört att det ska gå tåg till Stockholm. Jag har inte ätit kulfi, ska genast kolla upp det! Kram på ´dig!

 6. Tant Gul 14 juli, 2013 den 08:58 #

  Så pinsamt! men, vad jag vet så har jag har inte smakat Lassi någon gång. Jag tycker dock att det påminner mycket om smoothie, som jag älskar. Ser ju underbart gott ut i glassform också. Båda sakerna måste utforskas. Tack för tipset! 🙂

 7. Emmy 14 juli, 2013 den 23:04 #

  Mango lassi (den söta som Amy säger) är galet gott. Och göra glass på det måste till och med vara ännu godare.

 8. Moma's Kitchen 14 juli, 2013 den 23:09 #

  Tant Gul: Då tar du och gör det, ögona bums!

  Emmy: Javisst, det blir mangoglassi som syrran sa 🙂

 9. Hanna 16 juli, 2013 den 17:07 #

  Men hallelujah så gott!Ska genast efterapa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: