Det här mina vänner är inget mindre än en vegetarisk pastarätt med 3 X ost. Pastarullar fyllda med färskost, spenat och parmesan som bakas av i en frisk tomatsås med basilika och toppas med färk mozarella.
Du kan antingen göra cannilloni (pastarullar) eller lasagne, det beror på hur pysslig du vill vara.
Cannelloni med 3 sorters ost och spenat
ca 3-4 portioner
2 paket färska lasagneplator
Tomatsås
- 2 burkar krossade tomater
- 2 klyftor vitlök, pressad
- 1 tsk salt
- 1 msk socker
- svartpeppar från kvarn
- 2 msk balsamvinäger
- 0, 5 kruka basilika
- Samt ett stort paket mozzarella till gratineringen
Koka upp alla ingredienser utom basilikan. Låt puttra i minst tio minuter. När såsen kokat klart vänder du ner hackad basilika.
Fyllning
- 400 g bladspenat, förvälld
- 200 g färskost eller keso
- 200 g riven parmesan
- salt och svartpeppar
- 1 liten vitlöksklyfta, pressad
Krama ur den förvällda spenaten och blanda ihop alla ingredienserna till en röra.
Klicka ca 1, 5- 2 msk fyllning på pastaarket och forma till en rulle, upprepa tills pasta och fyllning är slut. Lägg alla rullarna i en ugnsfast form, lägg dem inte för tätt för då rinner inte såsen ner i mellan rullarna och det kan bli torrt. Toppa med tomatsås och skivor av mozzarella. Baka av i 200 grader i ca 20 minuter.
Toppa med hackad basilika och servera tillsammans med en god sallad.
Tips: Vill du ha kött till är det gott med grillad chorizo eller annan kryddstark korv till.
/Moma
Det här är så i min smak 🙂 Jag brukar använda ricotta istället för keso.
Det verkar ju inte ens bökigt att göra, ju 🙂
In i ugnen-mat är väl det bästa, man får massa tid att göra vad man vill eller ingenting alls!
Cannelloni går alltid hem – och perfekt bjudmat dessutom!
Gillar canneloni skarpt! Ost e gött det!
Ja,bara kolla, det var jag som blev bjuden på allt det goda och det var helt underbart gott!!Avslutade kvällen med en romindrängt chokladSkapelse med vaniljkräm o hallon, lycka o paltkoma!
Allt-i-en-form-mat – strålande!
Tack för inspirationen, hade nästan glömt av cannellonis…
Katarina: Ja, det funkar bra med ricotta också!
LiLo: Nä, inget bök! 🙂
Hanna: Ja, visst är det!
Barbro: Pöss!
Kim: Det hade jag med, det var flera år sedan jag gjorde cannelloni sist!
Sofie: 🙂