Cannelloni, eller pastarullar

4 Jun

Cannelloni

Det här mina vänner är inget mindre än en vegetarisk pastarätt med 3 X ost. Pastarullar fyllda med färskost, spenat och parmesan som bakas av i en frisk tomatsås med basilika och toppas med färk mozarella.

Du kan antingen göra cannilloni (pastarullar) eller lasagne, det beror på hur pysslig du vill vara.

Cannelloni med 3 sorters ost och spenat

ca 3-4 portioner

2 paket färska lasagneplator

Tomatsås

  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 klyftor vitlök, pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • svartpeppar från kvarn
  • 2 msk balsamvinäger
  • 0, 5 kruka basilika
  • Samt ett stort paket mozzarella till gratineringen

Koka upp alla ingredienser utom basilikan. Låt puttra i minst tio minuter. När såsen kokat klart vänder du ner hackad basilika.

Fyllning

  • 400 g bladspenat, förvälld
  • 200 g färskost eller keso
  • 200 g riven parmesan
  • salt och svartpeppar
  • 1 liten vitlöksklyfta, pressad

Krama ur den förvällda spenaten och blanda ihop alla ingredienserna till en röra.

Klicka ca 1, 5- 2 msk fyllning på pastaarket och forma till en rulle, upprepa tills pasta och fyllning är slut. Lägg alla rullarna i en ugnsfast form, lägg dem inte för tätt för då rinner inte såsen ner i mellan rullarna och det kan bli torrt. Toppa med tomatsås och skivor av mozzarella. Baka av i 200 grader i ca 20 minuter.

Toppa med hackad basilika och servera tillsammans med en god sallad.

Tips: Vill du ha kött till är det gott med grillad chorizo eller annan kryddstark korv till.

/Moma

7 svar to “Cannelloni, eller pastarullar”

  1. Katarina 4 juni, 2013 den 19:29 #

    Det här är så i min smak 🙂 Jag brukar använda ricotta istället för keso.

  2. LiLo 5 juni, 2013 den 09:03 #

    Det verkar ju inte ens bökigt att göra, ju 🙂
    In i ugnen-mat är väl det bästa, man får massa tid att göra vad man vill eller ingenting alls!

  3. Hanna 5 juni, 2013 den 13:44 #

    Cannelloni går alltid hem – och perfekt bjudmat dessutom!

  4. sofie mumsfillibaba 5 juni, 2013 den 21:18 #

    Gillar canneloni skarpt! Ost e gött det!

  5. Barbro 5 juni, 2013 den 22:06 #

    Ja,bara kolla, det var jag som blev bjuden på allt det goda och det var helt underbart gott!!Avslutade kvällen med en romindrängt chokladSkapelse med vaniljkräm o hallon, lycka o paltkoma!

  6. Kim 7 juni, 2013 den 10:28 #

    Allt-i-en-form-mat – strålande!
    Tack för inspirationen, hade nästan glömt av cannellonis…

  7. Moma's Kitchen 7 juni, 2013 den 10:35 #

    Katarina: Ja, det funkar bra med ricotta också!

    LiLo: Nä, inget bök! 🙂

    Hanna: Ja, visst är det!

    Barbro: Pöss!

    Kim: Det hade jag med, det var flera år sedan jag gjorde cannelloni sist!

    Sofie: 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: