Sommartårta

2 Jun

Prinsesstårta

Min minsta småsmula firade sin fyra-årsdag i lördags och i vanlig ordning hade hon önskat en tårta av sin moster. Grejen är den att hon inte är nämnvärt förtjust i tårta, men hon gillar marsipan, så det fick bli en variant av prinsesstårta.

I stället för sylt, som jag tycker blir på tok för sött har jag frysta hallon i botten på mina prinsesstårtor, sedan ett lager med vaniljkräm, helst gjord på tahitivanilj, men det är gudomligt gott med bourbonvanilj också. När jag lagt på tredje tårtbottnen spacklar jag tårtan med vispad grädde och lägger på ett lock av marsipan. Den här gången gjorde jag en tårta som var öppen för att toppa med massor av färska jordgubbar.

Nu var det varmt och fuktigt och marsipanen vart svettig och grinig, men vad gjorde det när det var premiär för svenska jordgubbar?

/Moma

7 svar to “Sommartårta”

  1. Katarina 2 juni, 2013 den 12:30 #

    Så vacker tårta!

  2. Mårtenssons kök 2 juni, 2013 den 22:27 #

    Smart att lämna öppet uppepå, speciellt när marsipanen blir svitt! Snygg blev den i alla fall, speciellt de där fina ärtorna:)

  3. Emmy 2 juni, 2013 den 23:05 #

    Jag tycker din tårta är superfin! Jag är grymt imponerad. Denna tårta måste hon väl ha älskat ändå?
    När Lowe fyllde år ville han ha prinsesstårta som är hans favorit (oh nej, inget jag ger mig på att baka). Vilket lillasyster hade mycket roligt åt även att han bestämt hävdade att den varken var rosa eller enbart för prinsessor…

  4. Moma's Kitchen 3 juni, 2013 den 12:23 #

    Katarina: tack 🙂

    Mårtenssons: Ja, fy för svitt!

    Emmy: Ah, vad söt du är! ❤

  5. Amy's piece of cake 3 juni, 2013 den 20:52 #

    Vilken underbart fin tårta kära du, wow! 🙂 Snygg är bara förnamnet, kram på dig ärtan!

  6. Eleonore 5 juni, 2013 den 19:44 #

    Mums så gott, den blev ju otroligt härlig och färgglad! Längtar tills det blir tårtbak i massor här till dotterns ettårsdag 😀

Trackbacks/Pingbacks

  1. Med Crème Pâtissière kommer man långt | - 10 maj, 2014

    […] det söta köket. Man kan ha den som fyllning i bullar, att servera till pajer av olika slag, att fylla tårtor med och att varva med frukt och bär i glas, ja, listan på användningsområde kan göras […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: