Det här är min favoritpaj, jag älskar kardemumma och mandel och tillsammans med rabarber blir det en svårslagen kombination.
Jag bakar mina pajer i små enportionsformar av metall, jag vet inte vad det är för sorts formar egentligen, jag köpte dem på loppis. Kanske är det muffinsformar, kanske är det formar för charlottes, jag vet inte mer än att de är perfekta för paj för de blir så frasiga och fina.
Karoline som driver den fina bloggen Det Gröna Skafferiet har efterfrågat våra bästa recept på säsongens råvara, som den här gången är rabarber. Det här är mitt bidrag, tipsa om ditt vetja! Hon sammanställer alla fina bidrag efter säsongsslut. Här hittar du hennes säsongens bästa- rabarber.
Paj med kardemummasmul
Fyllning:
- 300 g rabarber, tunnt skurna
- 0, 5 msk potatismjöl
- knappt 0, 5 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 0, 5 dl socker
- 1 tsk nystött kardemumma
- 50 g mandelmassa, riven
- 100 g smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma.
- Riv ner mandelmassa och blanda ner den tillsammans med smöret i mjölblandningen så det blir en smulig massa.
- Tryck ut lite pajdeg i formarna, fyll på med rabarber som du blandat med potatismjölet och socker, smula till sist över lite smuldeg.
- Grädda i ugn cirka 20 minuter.
– Servera dina pajer med hemgjord vaniljkräm!
/Moma
Jag gillar också rabarber och kardemumma ihop! Så gott det ser ut!
Det var tamigtusan den snyggaste rabarberpajen jag sett! Och säkert den allra godaste som du säger.
Ja, det är otroligt gott med rabarber och kardemumma i kombo! Jag kommer asap vännen! Allvarligt, jag mailar dig bara så du vet 🙂 Kram!
Katarina: Men då tycker jag du ska baka den här, jag kan äta ihjäl mig på den!
Kim: Ha, smickrare där 😉
Amy: Kom du bara, kom, du är så välkommen så!
Min mamma hade en period då hon alltid bakade rabarberpaj med mandelmassa i. Så ljuvligt saftigt, sött & gott. Dags för en trip down memory lane…
Men jösses! Jag som älskar både kardemumma, mandel och rabarber. Åh måste bara prova det här!
Ann-Louise: Japp nu är det dags!
Tant Gul: Det tycker jag verkligen att du ska 🙂
Ser riktigt fin ut, och god så klart. Ska kommas ihåg, då jag älskar både kardemumma och mandelmassa. Jag baka en rabarberkaka i går med just kardemumma i, och så lite kokos på toppen. Gottigt det också!
Kram kram
Lucky me!
Jag har ju redan fått smaka den och den var goooood!
Som om inte allt jag nånsin smällt i mig i detta kök varit nåt annat 😉
Det här är världens bästa recept! taaaaaack som fan 🙂
Malin: Det låter som fina grejer det!
LiLo: Sötnos!
Nico: Haha, kul att du gillar’n 🙂