Rabarberpaj, den bästa

10 Maj

RabarberpajRabarberpaj

Det här är min favoritpaj, jag älskar kardemumma och mandel och tillsammans med rabarber blir det en svårslagen kombination.

Jag bakar mina pajer i små enportionsformar av metall, jag vet inte vad det är för sorts formar egentligen, jag köpte dem på loppis. Kanske är det muffinsformar, kanske är det formar för charlottes, jag vet inte mer än att de är perfekta för paj för de blir så frasiga och fina.

Karoline som driver den fina bloggen Det Gröna Skafferiet har efterfrågat våra bästa recept på säsongens råvara, som den här gången är rabarber. Det här är mitt bidrag, tipsa om ditt vetja! Hon sammanställer alla fina bidrag efter säsongsslut. Här hittar du hennes säsongens bästa- rabarber.

Paj med kardemummasmul

Fyllning:

  • 300 g rabarber, tunnt skurna
  • 0, 5 msk potatismjöl
  • knappt 0, 5 dl socker
Pajdeg:
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0, 5 dl socker
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • 50 g mandelmassa, riven
  • 100 g smör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma.
  3. Riv ner mandelmassa och blanda ner den tillsammans med smöret i mjölblandningen så det blir en smulig massa.
  4. Tryck ut lite pajdeg i formarna, fyll på med rabarber som du blandat med potatismjölet och socker, smula till sist över lite smuldeg.
  5. Grädda i ugn cirka 20 minuter.

– Servera dina pajer med hemgjord vaniljkräm!

/Moma

15 svar to “Rabarberpaj, den bästa”

  1. Katarina 10 maj, 2013 den 15:43 #

    Jag gillar också rabarber och kardemumma ihop! Så gott det ser ut!

  2. Kim 10 maj, 2013 den 17:25 #

    Det var tamigtusan den snyggaste rabarberpajen jag sett! Och säkert den allra godaste som du säger.

  3. Amy's piece of cake 10 maj, 2013 den 22:18 #

    Ja, det är otroligt gott med rabarber och kardemumma i kombo! Jag kommer asap vännen! Allvarligt, jag mailar dig bara så du vet 🙂 Kram!

  4. Moma's Kitchen 10 maj, 2013 den 22:42 #

    Katarina: Men då tycker jag du ska baka den här, jag kan äta ihjäl mig på den!

    Kim: Ha, smickrare där 😉

    Amy: Kom du bara, kom, du är så välkommen så!

  5. Ann-Louise 11 maj, 2013 den 08:13 #

    Min mamma hade en period då hon alltid bakade rabarberpaj med mandelmassa i. Så ljuvligt saftigt, sött & gott. Dags för en trip down memory lane…

  6. Tant Gul 11 maj, 2013 den 20:51 #

    Men jösses! Jag som älskar både kardemumma, mandel och rabarber. Åh måste bara prova det här!

  7. Moma's Kitchen 12 maj, 2013 den 11:37 #

    Ann-Louise: Japp nu är det dags!

    Tant Gul: Det tycker jag verkligen att du ska 🙂

  8. Malin´s Diner 12 maj, 2013 den 12:24 #

    Ser riktigt fin ut, och god så klart. Ska kommas ihåg, då jag älskar både kardemumma och mandelmassa. Jag baka en rabarberkaka i går med just kardemumma i, och så lite kokos på toppen. Gottigt det också!

    Kram kram

  9. LiLo 13 maj, 2013 den 15:06 #

    Lucky me!
    Jag har ju redan fått smaka den och den var goooood!

    Som om inte allt jag nånsin smällt i mig i detta kök varit nåt annat 😉

  10. Nico 11 juni, 2013 den 16:14 #

    Det här är världens bästa recept! taaaaaack som fan 🙂

  11. Moma's Kitchen 11 juni, 2013 den 17:43 #

    Malin: Det låter som fina grejer det!

    LiLo: Sötnos!

    Nico: Haha, kul att du gillar’n 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Våra bästa rabarberrecept | Det gröna skafferiet - 1 juni, 2013

    […] kitchen gjorde rabarberpaj (som sägs vara den […]

  2. Blåbärspaj | - 10 juli, 2013

    […] Jag har gjort den här pajen förut, det är min absoluta pajfavorit, här hittar du recept på hallonpaj och här hittar du rabarberpaj. […]

  3. Med Crème Pâtissière kommer man långt | - 10 maj, 2014

    […] i det söta köket. Man kan ha den som fyllning i bullar, att servera till pajer av olika slag, att fylla tårtor med och att varva med frukt och bär i glas, ja, listan på användningsområde […]

  4. Sommarpaj | - 22 maj, 2014

    […] Vill du ha mitt bästa recept på pajdeg så hittar du det här: Den bästa pajen. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: