Det här är en av mina favoritdesserter, den är förhållandevis enkel och går snabbt att göra och jag har inte serverat någon som inte slickat rent dessertskålen.
Med förhållandevis så menar jag i proportion till vad du får. Har du som jag, oftast någon mjuk kaka i frysen, så är det bara att veva ihop en vaniljkräm , vispa lite grädde och tärna frukt och bär och voilà– du har en fantastisk liten sötsak att servera dina gäster!
För även om jag kan tänka mig att byta ut den mjuka hembakta kakan till en köpt variant, t. ex. italienska cantuccini eller savoiardi så kan jag inte tänka mig att köpa vaniljkräm- det smakar inte på långa vägar som den du gör själv, men är du oförstörd (det var jag med tills jag började göra egen vaniljkräm) så kör på den köpta varianten om du vill.
Karibisk Trifle
- vaniljkräm (klicka här för recept)
- rom
- kaka (mina favoritrecept 1. och 2)
- grädde
- färska bär, frukt
- Lägg en bit kaka i botten på ett serveringsglas, droppa/skeda över rom.
- Spritsa på lite grädde och varva med bär/frukt och vaniljkräm.
Den här gången varvade jag med färsk mango och blåbär, men det är gott att göra trifle på all sorts bär. Ibland toppar jag med rostad cocos och ibland med finhackad choklad, det beror på vad skåpen har att erbjuda för stunden.
/Moma
Vackert, gott och enkelt funkar mycket bra! Ha en bra dag!
Allt blir bättre när det är karibiskt 🙂 För mig är det nästan synonymt med att det är rom med i bilden – fast massa annat gott också förstås!
Ge mig nuuuuuuu! Hade varit PERFEKT efter-träning-snacks, hehe.
Katarina: Tack det samma!
Lotta: JAA, jag håller med du!
Charlotta: Perfekt- like all the time kind of ferfect!
Gottis!
Mmm yum, this looks delicious. Love the styling of the photos too, those flowers are gorgeous!
Hanna: 🙂
Elly: Thank you, I love persian buttercups!