Karibisk Trifle

6 Maj

Caribbean TrifleCaribbean Trifle

Det här är en av mina favoritdesserter, den är förhållandevis enkel och går snabbt att göra och jag har inte serverat någon som inte slickat rent dessertskålen.

Med förhållandevis så menar jag i proportion till vad du får. Har du som jag, oftast någon mjuk kaka i frysen, så är det bara att veva ihop en vaniljkräm , vispa lite grädde och tärna frukt och bär och voilà– du har en fantastisk liten sötsak att servera dina gäster!

För även om jag kan tänka mig att byta ut den mjuka hembakta kakan till en köpt variant, t. ex.  italienska cantuccini eller savoiardi  så kan jag inte tänka mig att köpa vaniljkräm- det smakar inte på långa vägar som den du gör själv, men är du oförstörd (det var jag med tills jag började göra egen vaniljkräm) så kör på den köpta varianten om du vill.

Karibisk Trifle

  1. Lägg en bit kaka i botten på ett serveringsglas, droppa/skeda över rom. 
  2. Spritsa på lite grädde och varva med bär/frukt och vaniljkräm.

Den här gången varvade jag med färsk mango och blåbär, men det är gott att göra trifle på all sorts bär. Ibland toppar jag med rostad cocos och ibland med finhackad choklad, det beror på vad skåpen har att erbjuda för stunden.

/Moma

11 svar to “Karibisk Trifle”

  1. Katarina 6 maj, 2013 den 13:19 #

    Vackert, gott och enkelt funkar mycket bra! Ha en bra dag!

  2. Lotta i Två Små Kök 6 maj, 2013 den 15:56 #

    Allt blir bättre när det är karibiskt 🙂 För mig är det nästan synonymt med att det är rom med i bilden – fast massa annat gott också förstås!

  3. Charlotta 6 maj, 2013 den 22:33 #

    Ge mig nuuuuuuu! Hade varit PERFEKT efter-träning-snacks, hehe.

  4. Moma's Kitchen 7 maj, 2013 den 06:57 #

    Katarina: Tack det samma!

    Lotta: JAA, jag håller med du!

    Charlotta: Perfekt- like all the time kind of ferfect!

  5. Hanna 7 maj, 2013 den 18:20 #

    Gottis!

  6. Elly 8 maj, 2013 den 02:08 #

    Mmm yum, this looks delicious. Love the styling of the photos too, those flowers are gorgeous!

  7. Moma's Kitchen 9 maj, 2013 den 09:46 #

    Hanna: 🙂

    Elly: Thank you, I love persian buttercups!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lördagstips v 19 | Fika med Eleonore - 11 maj, 2013

    […] annan sommarfrisk dessert är Momas Kitchens karibiska trifle. En dessert som består av kaka, rom, vaniljkräm, bär och […]

  2. Vid oväntat besök | - 7 juni, 2013

    […] det var dagens tips, ha alltid små choklad- eller romkakor i frysen, man vet aldrig vem som trillar in genom […]

  3. Påskfint i glas | - 19 april, 2014

    […] Karibisk trifle gör jag på romdoppad banankaka varvat med hemmagjord vaniljkräm, färsk mango och kanske jordgubbar och som sedan toppas med vispgrädde. Har man ingen banankaka i frysen kan man göra det lätt för sig och köpa muffins eller sockerkaka och göra på det. […]

  4. Med Crème Pâtissière kommer man långt | - 10 maj, 2014

    […] ha den som fyllning i bullar, att servera till pajer av olika slag, att fylla tårtor med och att varva med frukt och bär i glas, ja, listan på användningsområde kan göras […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: