Chocolate Cherry Brownie

27 Mar

Chocolate Cherry Brownie

Chocolate Cherry Brownie

Här kommer en snabb och enkel brownie som du lätt rör ihop på ett kick och imponerar på släkten med i påsk, för vem säger att man måste äta gula skapelser bara för att det är påsk? Ät den som den är eller servera den med grädde och bär.

Best-ever chocolate cherry brownies
Receptet kommer från BBC GoodFood

200g mörk choklad, hackad
100g vit choklad, i småbitar
200g smör
200g blandning av strö- och råsocker
4 stora ägg
140g vetemjöl
50g kakao
200g frysta körsbär (eller några andra bär)

1. Värm ugnen till 180C. Smörj en 20 x 30cm bakform.

2. Lägg den mörka chokladen, smör, socker i en tjockbottnad kastrull och låt det smälta långsamt under omrörning, rör med träslev. Ta bort chokladsmeten från värmen.

3. Rör i äggen, ett i taget. Sikta i mjöl och kakao och rör in det. Rör ner körsbär och den vita chokladen.

4. Baka av i ca 35 minuter, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten då du tar ut den. Låt den svalna innan du skär upp den.

Chocolate Cherry Brownie

Tips:

Jag serverade små bitar av brownie som jag doppade i lite Amaretto, mandellikör, mandeln framhäver körsbärsmaken men du kan ju ta av vilken god sprit du har och så serverar du med lite grädde och eventuellt färska bär.

/Moma

13 svar to “Chocolate Cherry Brownie”

  1. tina 27 mars, 2013 den 20:03 #

    Jag tror jag dör.

  2. Vardagsmat a la Jess 27 mars, 2013 den 20:48 #

    Men guuud så gott!!

  3. Ann-Sofi MATSAFARI 27 mars, 2013 den 21:17 #

    Men åååh jag skulle nästan göra vad som helst för att få smaka!

  4. Katarina 28 mars, 2013 den 16:31 #

    Åh, give me 🙂

  5. Moma's Kitchen 29 mars, 2013 den 09:21 #

    Tina: Nämen gör inte det är du bussig!!

    Jess: 🙂

    Ann-Sofie: Seså, bara att röra ihop och du har din alldeles egna!

    Katarina: Kom bara så ska du få!

  6. Kim 29 mars, 2013 den 12:05 #

    Å herre min jeee… Tur att det ryktas om chokladtårta till påskknytisen idag, så chokladsuget som precis tog min kropp i besittning kan stillas.
    Glad påsk!

    ps. Ja, jag är också lite spänd över Mojitosillen… kan väl bli lite hur som helst…

  7. Mårtenssons kök 29 mars, 2013 den 20:33 #

    Absolut behöver det inte vara gult på påskabordet, speciellt inte när det ser ut som detta. Smart tips att servera med Amaretto, det måste vi ju testa vi som har en hel flaska som bara står där och vill nyttjas… Frysta körsbär har vi däremot inga, vet inte ens om vi skådat det någonstans. Får nog bli lite körsbärsjakt!

    GLAD PÅSK på dej,
    kramar

  8. Ann-Louise 29 mars, 2013 den 20:55 #

    Mmmm… Jag är så svag för chokad + körsbär. Dina bilder är jättefina och man kan verkligen se hur gooey och kladdiga browniesarna blev. Glad påsk!

  9. Moma's Kitchen 31 mars, 2013 den 10:46 #

    Kim: Haha, hoppas hoppas, annars får du baka efter helgen för att stilla ditt begär!

    Mårtenssons: Tack det samma! Ps. Frysta körsbär har de på Hemköp (Garant), fast de smakade inte som mormors, då är det perfekt med Amaretto som hjälper dem på traven!

    Ann-Louise: Tack söta! Glad påsk till dig med!

  10. Elly 2 april, 2013 den 03:34 #

    WOW!! That looks seriously good!!!

  11. Eleonore 3 april, 2013 den 09:59 #

    Men åh så härliga, älskar när de är sådär saftiga och mjuka 😀 Körsbären måste ju vara grejen!

  12. minodling 3 april, 2013 den 20:52 #

    OJ, alltså det här ser ju helt fantastiskt ut!

  13. Moma's Kitchen 5 april, 2013 den 22:32 #

    Eleonore: Jag håller med, annars är det inte särskilt gott med brownie tycker jag 🙂

    Minodling: 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: