Här kommer en snabb och enkel brownie som du lätt rör ihop på ett kick och imponerar på släkten med i påsk, för vem säger att man måste äta gula skapelser bara för att det är påsk? Ät den som den är eller servera den med grädde och bär.
Best-ever chocolate cherry brownies
Receptet kommer från BBC GoodFood
200g mörk choklad, hackad
100g vit choklad, i småbitar
200g smör
200g blandning av strö- och råsocker
4 stora ägg
140g vetemjöl
50g kakao
200g frysta körsbär (eller några andra bär)
1. Värm ugnen till 180C. Smörj en 20 x 30cm bakform.
2. Lägg den mörka chokladen, smör, socker i en tjockbottnad kastrull och låt det smälta långsamt under omrörning, rör med träslev. Ta bort chokladsmeten från värmen.
3. Rör i äggen, ett i taget. Sikta i mjöl och kakao och rör in det. Rör ner körsbär och den vita chokladen.
4. Baka av i ca 35 minuter, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten då du tar ut den. Låt den svalna innan du skär upp den.
‘
‘
Tips:
Jag serverade små bitar av brownie som jag doppade i lite Amaretto, mandellikör, mandeln framhäver körsbärsmaken men du kan ju ta av vilken god sprit du har och så serverar du med lite grädde och eventuellt färska bär.
/Moma
Jag tror jag dör.
Men guuud så gott!!
Men åååh jag skulle nästan göra vad som helst för att få smaka!
Åh, give me 🙂
Tina: Nämen gör inte det är du bussig!!
Jess: 🙂
Ann-Sofie: Seså, bara att röra ihop och du har din alldeles egna!
Katarina: Kom bara så ska du få!
Å herre min jeee… Tur att det ryktas om chokladtårta till påskknytisen idag, så chokladsuget som precis tog min kropp i besittning kan stillas.
Glad påsk!
ps. Ja, jag är också lite spänd över Mojitosillen… kan väl bli lite hur som helst…
Absolut behöver det inte vara gult på påskabordet, speciellt inte när det ser ut som detta. Smart tips att servera med Amaretto, det måste vi ju testa vi som har en hel flaska som bara står där och vill nyttjas… Frysta körsbär har vi däremot inga, vet inte ens om vi skådat det någonstans. Får nog bli lite körsbärsjakt!
GLAD PÅSK på dej,
kramar
Mmmm… Jag är så svag för chokad + körsbär. Dina bilder är jättefina och man kan verkligen se hur gooey och kladdiga browniesarna blev. Glad påsk!
Kim: Haha, hoppas hoppas, annars får du baka efter helgen för att stilla ditt begär!
Mårtenssons: Tack det samma! Ps. Frysta körsbär har de på Hemköp (Garant), fast de smakade inte som mormors, då är det perfekt med Amaretto som hjälper dem på traven!
Ann-Louise: Tack söta! Glad påsk till dig med!
WOW!! That looks seriously good!!!
Men åh så härliga, älskar när de är sådär saftiga och mjuka 😀 Körsbären måste ju vara grejen!
OJ, alltså det här ser ju helt fantastiskt ut!
Eleonore: Jag håller med, annars är det inte särskilt gott med brownie tycker jag 🙂
Minodling: 🙂