Karibisk söndagsmiddag

25 Mar

DSC_0634 DSC_0623

I går hade jag familjen över på en hastigt påkommen söndagsmiddag, det var syrran, svågern och småsmulorna och så Moma-mamman och Moma-pappan som kom.

Min familj brukar ha svårt att svara på vad som är typiskt karibiskt om någon frågar så jag tänkte det var läge för lite uppfriskning av minnet. Jag serverade rice and peas(som är jamaicanskt bön- och cocosris) samt five spice chicken och stekt plantain, ugnsrostad potatis och sötpotatis och en karibisk majonäs samt coleslaw.

Till kaffet åt vi choklad- och körsbärsbrownie med ett par stänk Amaretto-likör och lättvispad grädde och färska bär.

Det vart lite mat över och gissa vem som pinnande på för att snabbt komma hem till restfesten idag?

/Moma

10 svar to “Karibisk söndagsmiddag”

  1. Fredrik (@qvistform) 25 mars, 2013 den 19:53 #

    Nice, den där 5-spice chicken låter som nåt som kan funka här hemma.. likaså cocosriset. Ska ta och använda denna där curryn snart.. nåt bra recept?

    Förresten. Hur öppnas en kokosöt?

  2. Moma's Kitchen 25 mars, 2013 den 20:44 #

    Fredrik: Det här är en favorit i vårt kök: http://www.pickipicki.se/2011/09/momas-tobagokyckling/ Den öppnas väl med hammare och spik..? Eller med några snabba bankningar i marken 🙂

  3. LiLo 25 mars, 2013 den 21:07 #

    Det stod väl i boken du fick? Hur man hanterar de nötterna?

  4. Elly 26 mars, 2013 den 02:09 #

    Oh my gawd, this looks absolutely delicious!!! Think it’s time for breakfast…

  5. Lotta i Två Små Kök 26 mars, 2013 den 15:11 #

    En söndagsmiddag som slår vilken skinkstek som helst! Oj, vad gott. Många av mina favoriter där som jag fått äran att äta i ditt kitchen! Förstår att resterna var värda att skynda hem till 🙂

    Kram!

  6. Moma 26 mars, 2013 den 19:40 #

    LiLo: Klart det gjorde! Det står att man ska baka nöten i 20 minuter i ugn så att köttet släpper från skalet! Bra bok det där!!

    Elly: Tank you 🙂

    Lotta: Söta du!

  7. tina 26 mars, 2013 den 20:01 #

    Jag vill också komma på restfest!

  8. Charlotta 28 mars, 2013 den 11:05 #

    Ååååh. Önskar att det fanns smak-och-luktbloggar!

  9. J. 31 mars, 2013 den 17:37 #

    Ser otroligt gott ut! Kryddar du potatisen och sötpotatisen på något sätt för att göra den mer ”karibisk” eller steker du bara med lite olja och salt mm.?

  10. Moma's Kitchen 31 mars, 2013 den 21:24 #

    Tina: Du får komma när ni kommit hem från Italien!

    Charlotta:Haha, då skulle jag rulla fram!

    J: Jag brukar baka potatisen i ugnen, klyfta och ringla lite olja över, salt, peppar, timjan och på sötpotatisen brukar jag ha lite honung också, ganska internationellt med andra ord 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: