Dress it up

18 Mar

Basilika- och honungdressing

Lite piff

En god dressing kan sätta piff på en hel måltid, göra så att den får den där extra lilla knuffen för att hitta enda hem. Jag gör nästan alltid mina dressingar på samma bas, vinäger, senap och honung. Sedan tillsätter jag gärna något grönt, här har jag använt basilika.

Nedan har du en bra grund, sedan kan du testa att lta bort och lägga till,  en klyfta vitlök är gott att ha i, och basilikan kan man byta ut mot till exempel bladpersilja. Jag brukar marinera stora vita bönor i den här dressingen, då är det gott att lägga till en näve oliver och finhackad rödlök också.

Basilika- och honungsvinegrette

  • 0, 5 dl äppelcidervinäger (eller vitvinsvinäger)
  • 2 tsk honung
  • 1, 5 tsk dijonsenap
  • svartpeppar från kvarnen
  • ca 0, 5 tsk salt
  • ca 1 dl olivolja
  • 1 näve färsk basilika
  1. Lägg alla ingredienser utom oljan i en mixerbunke.
  2. Mixa alltsammans och häll i oljan vart eftersom.
  3. Häll upp på ren flaska.

/Moma

11 svar to “Dress it up”

  1. Vardagsmat a la Jess 18 mars, 2013 den 11:42 #

    Det där lät verkligen som något för mig som är en riktig basilikaälskare! 🙂

  2. Lotta i Två Små Kök 18 mars, 2013 den 17:03 #

    Jag är verkligen jättedåligt på att göra och använda dressing. Mycket för att Mannen inte gillar det. Men vad tusan, jag då?! Så enkelt att göra ju, och det blir lättare att få i sig grönsaker. Så mer dressing får det bli helt enkelt. Eller som du säger, dress it up!

  3. Karoline 18 mars, 2013 den 18:29 #

    Japp, nu står det en laddning i mitt kylskåp. I brist på dijon tog jag grovkorning skånsk. Minskade bara lite på honungen. Yummy

  4. Moma's Kitchen 18 mars, 2013 den 18:48 #

    Jess: Men då så- shoot!

    Lotta: Vadå, han gillar inga dressingar, none what so ever?

    Karoline: Bra där, man ska använda sig av det man har i skåpen!

  5. Tant Gul 18 mars, 2013 den 20:50 #

    Vinegrette har vi ofta hemma till vår sallad och våra grönsaker. Att vispa i en skvätt grädde är också gott och ger en mild god smak på vinegretten.

  6. Barbro 19 mars, 2013 den 13:52 #

    Fin bild på GOD dressing!

  7. Moma's Kitchen 19 mars, 2013 den 21:21 #

    Tant Gul: Å, tack för tipset, noterat!

    Barbra: 🙂

  8. Ann-Sofi MATSAFARI 21 mars, 2013 den 20:59 #

    Mmm läckert! Och vilken härligt vårig bild! Kändes bra nu när snön viner utanför!

  9. Moma 23 mars, 2013 den 09:02 #

    Ann-Sofie: Snart så är våren här, håll ut!

  10. Henrik - En salig soppa 26 mars, 2013 den 11:00 #

    Oj, det här måste jag prova, jag är fullkomligt tokig i basilika!
    Har gjort basilika-honung fyllning i någon stek nån gång och kommer ihåg att det var jäkligt gott.!

  11. Moma's Kitchen 26 mars, 2013 den 19:43 #

    Henrik: Det förstår jag, det lät jättegott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: