Fuskrisotto

8 Mar

Fuskrisotto

Gillar ni italiensk risotto? Det gör jag, fast idag ska jag inte bjuda på det, utan bara ungefär det jag brukar ha i min risotto,  fast den här gången hade jag det tillsammans med bulgur i stället.

Den här rätten blev egentligen till för att jag glömde plånboken hemma och inte kunde handla efter träningen som jag tänkt. Och när jag har tränat finns det sällan mycket tid att spela på innan jag blir kaos-hungrig, så det var bara att snabbt laga till något av det som fanns i skåpen. Tur var väl det för det blev riktigt gott!

Mjukstek fint hackad scharlottenlök och vitlök i olivolja tillsammans med grovt skurna skogschampinjoner, salta och peppra med svartpeppar från kvarnen. Fräs färska haricots verts och grovt skuren mangold, vänd sedan ner alltsammans i kokt bulgur och blanda ner lite riven ost, gärna någon stark eller smakrik, toppa kalaset genom att droppa över lite citron, nu så, hugg in!

– Trevlig helg på er! 

/Moma

6 svar till “Fuskrisotto”

 1. Vardagsmat a la Jess 8 mars, 2013 den 09:15 #

  Vad gott det lät! 🙂

 2. Karin Lilla 9 mars, 2013 den 10:17 #

  Det här ska jag göra, letar alltid nya sätt att göra grynerna lite skojigare 🙂

 3. Kim 9 mars, 2013 den 11:45 #

  Ibland är det bra att glömma plånboken, så får man bli lite uppfinningsrik!
  Skogschampinjoner är mums!

 4. Sara på Vardag.nu 9 mars, 2013 den 17:47 #

  När man är hungrig kan man hitta på de mest fantastiskas snabba rätter. Låter gott!

 5. Moma 9 mars, 2013 den 19:25 #

  Jess: Det var det också! 🙂

  Kim: Framför allt är det helt onödigt att handla ibland, jag har ofta skåpen fulla, kanske inte på just det jag tänker äta men tillräckligt för att kunna laga något av det, måste bli bättre på att utgå från det jag har i skåpen!

  Sara: Och allt smakar så himlans gott efter träningen! 🙂

 6. Mårtenssons kök 10 mars, 2013 den 20:52 #

  Men jodå, vi fuskar gärna till en risotto, det verkar ju lovande det här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: