Gillar ni italiensk risotto? Det gör jag, fast idag ska jag inte bjuda på det, utan bara ungefär det jag brukar ha i min risotto, fast den här gången hade jag det tillsammans med bulgur i stället.
Den här rätten blev egentligen till för att jag glömde plånboken hemma och inte kunde handla efter träningen som jag tänkt. Och när jag har tränat finns det sällan mycket tid att spela på innan jag blir kaos-hungrig, så det var bara att snabbt laga till något av det som fanns i skåpen. Tur var väl det för det blev riktigt gott!
Mjukstek fint hackad scharlottenlök och vitlök i olivolja tillsammans med grovt skurna skogschampinjoner, salta och peppra med svartpeppar från kvarnen. Fräs färska haricots verts och grovt skuren mangold, vänd sedan ner alltsammans i kokt bulgur och blanda ner lite riven ost, gärna någon stark eller smakrik, toppa kalaset genom att droppa över lite citron, nu så, hugg in!
– Trevlig helg på er!
/Moma
Vad gott det lät! 🙂
Det här ska jag göra, letar alltid nya sätt att göra grynerna lite skojigare 🙂
Ibland är det bra att glömma plånboken, så får man bli lite uppfinningsrik!
Skogschampinjoner är mums!
När man är hungrig kan man hitta på de mest fantastiskas snabba rätter. Låter gott!
Jess: Det var det också! 🙂
Kim: Framför allt är det helt onödigt att handla ibland, jag har ofta skåpen fulla, kanske inte på just det jag tänker äta men tillräckligt för att kunna laga något av det, måste bli bättre på att utgå från det jag har i skåpen!
Sara: Och allt smakar så himlans gott efter träningen! 🙂
Men jodå, vi fuskar gärna till en risotto, det verkar ju lovande det här!