Inte slänger ni väl era använda vaniljstänger? Skölj av dem och lägg dem på tork. Förvara dem sedan i en burk med socker. När du sedan har tillräckligt med använda stänger slänger du ner dem tillsammans med sockret i en mixer och mixar tills du får ett fint pulver. Sila sedan sockret så du får bort de lite grövre bitarna och häll upp på burk.
Ps. Om du inte orkar mixa så där fasligt länge, har du inte mer socker än stänger när du mixar, när du mixat klart blandar du ut ditt vaniljsocker med florsocker.
‘
/Moma
Sweet!
Åhh! Tack för det tipset 🙂
Måste säga att jag bara älskar din blogg! Den är som en färgklick i den gråa vardagen.
Ha en underbar dag!
Nope, inte slänger vi inte, vi gör precis som du. Återvinning rules:)
Lotta:… and sugar for my honey!
Ausgeflippt: Tack du fina, det var skoj att höra, nu slog jag höve i taket!
Mårtenssons: Visst blir det gott, bästa vaniljsockret ever!
Smart! Och roligast och godast med eget.
Det gjorde jag sist när jag upptäckte en burk med kornigt socker och vaniljstång i. Luktar himmelrike och blir helt fantastiskt fint i allt jag stoppar det i! Nästa års julklapp, jajamen! 🙂
Sis: You know!
Plommonet: Haha, kul att du säger julklapp, precis vad jag gjorde och gav bort någon jul!