Bästa gästerna och Bite Size

17 Feb

Pavlova, bite size

Pavlova, bite size

Bite Size

Pavlova, ett klassiskt bakverk, söt maräng, lemon-/limecurd, lättvispad grädde och färsk frukt; en biljett rakt in i söthimlen.

De här godbitarna serverade jag tillsammans med andra desserter i miniformat när jag hade fina Emmy och Berra, från Remsans Bistro  på besök i lördags.

Jag bjöd Emmy och hennes Berra på karibisk afton, jag dukade upp med jamaicanska ölen Red Stripe, rhum punch, jamaicansk jerk chickengrönsaksrisstekt plantain, en het salsa och en mango- avokadosalsa, samt panko- och cocospanerad kycklingfilé och bake fish. Jag tror de slapp äta upp sig på kebab på hemvägen…

Jag tycker mer och mer om att lägga ner lite tid och förberedelse på desserten när jag ska ha gäster, och att få flera små desserter tycker jag känns lyxigt. Jag serverade Pavlova med limecurd, mangopaj med hemrörd vaniljkräm, karibisk Trifle samt rom- och chokladmousse.  

Tyvärr var det svårt att hinna med att fota, knappt att jag kunde uppföra mig som folk, missade till och med att öppna fina kalmarpåsen med gotter i (shame on me!) som de hade med sig till mig. Sanningen är väl också den att min kamera inte är jättebra när det börjar skymma, eller jag är inte jättebra att hantera min kamera, så ni får lita på mig när jag säger att vi hade jättetrevligt!

-So long!

/Moma

15 svar till “Bästa gästerna och Bite Size”

 1. Mårtenssons kök 17 februari, 2013 den 19:24 #

  Holy Moly, det var minsann ingen dålig meny du bjöd på, herre vår je, nästa gång vi är i huvudstaden så bokar vi mer än gärna bord hos Momas Kitchen!

 2. Moma's Kitchen 17 februari, 2013 den 22:31 #

  Mårtenssons: Ni är så välkomna så!

 3. Elly 18 februari, 2013 den 03:57 #

  Yum yum yuuuuum, these looks absolutely divine!!

 4. Lotta i Två Små Kök 18 februari, 2013 den 12:54 #

  Ingen dålig treat de fick! Mycket generöst och trevligt tycker jag att du satsar så på desserten. Vilka godbitar! Ja, både bakverken, du och gästerna 🙂 Nästa gång!

  Kram Lotta

 5. Sofie Mumsfillibaba 18 februari, 2013 den 14:51 #

  Tror och hoppas inte att de åt någon kebab på vägen hem. Vilken middag! Trevligt med alla dessa spontanbloggmiddagar.
  Ang Vildsvin så vet jag faktiskt inte om det går att köpa i butik. I Skåne finns det väldigt mycket vildsvin och detta var en olycka på mina föräldrars mark. Rakt ner i frysen. Tack för det! Men nu verkar det vara slut…:(

 6. Emmy 18 februari, 2013 den 18:51 #

  Stort tack finaste Moma för en fantastiskt god middag! Ingen kebab på vägen hem jag lovar. Till och med Berra var mer än lovligt mätt. Ska försöka få till ett inlägg om middagen. Och vi märkte inte att du var virrig. Men nu är ju jag den virrigaste personen av alla virrpannor 😉
  Det var så otroligt kul att ses! Hoppas nu att vi ses igen under våren. Kramar!

 7. Charlotta 18 februari, 2013 den 19:45 #

  Näää, fy vad kul!!! Låter som en alldeles underbar kväll!

 8. Amy's piece of cake 19 februari, 2013 den 15:18 #

  Men alltså Moma, du är ju drottningen av efterrätter…. så måste det ju vara! Jag bjuder gärna in mig när jag befinner mig i den kungliga huvudstaden… vilket borde bli typ om 10 år eller något! 😉 Men så mycket gott ni åt mmm vill ha jag med!!

 9. Kim 19 februari, 2013 den 19:28 #

  Vet inte vad jag blev mest avundsjuk på: maten eller att ni fick träffas!?

 10. Moma's Kitchen 20 februari, 2013 den 18:47 #

  Elly: 🙂

  Lotta: Nästa gång!!

  Sofie: Jamen visst är det härligt med alla dessa fantastiska (matbloggs)människor!!

  Emmy: Våren, tjoho, jag kan inte vänta! 🙂

  Charlotta: 🙂

  Amy: Jag har ju sagt att du är så välkommen så, mitt kök är ditt kök!

  Kim: Du borde vara mest avundsjuk på att jag fick träffa Remsan och Berra!!

 11. Christer 20 februari, 2013 den 19:32 #

  Hej! Hittade hit från Remsans bistro och oj, vilken grym blogg du har. Imponerande 🙂

  • Moma's Kitchen 20 februari, 2013 den 21:04 #

   Hej Christer, välkommen hit, kul att du gillar’t! 🙂

   • Christer 20 februari, 2013 den 21:08 #

    Tack 🙂

 12. Karin - trattoria 3 mars, 2013 den 17:17 #

  Men jösses vilka fina!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Simplicity | - 5 mars, 2013

  […] gången jag gjorde curd så gjorde jag limecurd och efter att ha ätit slut på alla mini-pavlovas testade jag att varva bär, tjockyoghurt och limecurd, galet gott! HA, titta, även jag kan fixa […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: