Då var den äntligen här- dagen då vi får frossa i semlor! Jag gillar att göra små minisemlor, på så sett kan man äta fler än en utan att spricka.
Ska man bara äta en endaste liten semla per säsong (varför man nu i hela fridens namn skulle vilja göra det?) tycker jag att man ska äta en traditionell semla med mandelmassa smaksatt med lite nystött kardemumma, lite vaniljsocker som man blandar med innanmätet av bullen tillsammans med lite grädde toppat med ännu mer fluffig grädde och semmellock.
Ska man äta fler än en så börjar man med den traditionella innan man raskt går över till den karibiska varianten med rom och choklad!
Har ni inte tröttnat på semlor än så tycker jag ni ska lyssna på den fantastiska matpoden; Picki, Matgeek och Poden, senaste avsnittet handlar just om semlor. Se så, gå nu in och lyssna på när Tina och Johan studerar semlan in på bara skinnet. Ni kan lyssna här eller där.
/Moma
Så fin med mycket mandelmassa, mums!
Tyvärr tröttnar jag på semlor långt innan själva fettisdagen. Jag tycker inte ens om semlor. När mamma och pappa köpte hem till familjen var det bara locken med florsocker på som jag tyckte var ok. Och det är lika samma idag. Trist men sant. Fast det är tjusiga bakverk tycker jag och dina ser jättefina ut!
Oh, har inte blivit en enda semla för mig idag, är av någon anledning inte så förtjust i semlor! Föredrar att äta mammas semlebullar med en klick smör =)
Världens godaste enligt affe!
Katarina: Och så gott!
Lotta: Ja, det måste vara lätt hänt att tröttna på något man inte ens gillar 🙂
Charlotta: Hm, jag har en kompis som åt mina lussekatter med ost och smör!
Åsoa: Affe, han vet vad han pratar om!