Jordnöts- och chokladpaj

10 Feb

Choklad- och jordnötspaj

Förlåt Lena och alla andra som väntat på det här receptet, men både jag och ni vet ju att det var värt väntan, eller hur? För hur gott var det inte med den crunchiga och ganska så salta jordnötsbotten tillsammans med den lena och fina chokladfyllningen? Hörde jag ett vansinnigt?

Bäst av allt- den är fail proof! Bara att mixa, röra, hälla ut och så vänta några timmar tills man äntligen får sätta tänderna i den.

Crunchig jordnöts- och chokladpaj

Botten

250 g salta jordnötter
1.7 dl socker
65 g smör
35 g vetemjöl

Chokladfyllning

250 g mörk god choklad, ca 70%
3 dl vispgrädde
2 st äggulor
100 g smör

Garnering: 0, 5 dl florsocker och färska bär.

Gör så här:

Botten

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa nötterna så att du får ett grovt kross.
  3. Blanda krosset med socker, smör och mjöl.
  4. Tyck ut pajdegen i en 25 cm form med löstagbar kant.
  5. Grädda 5 minuter i ugnen. Låt svalna helt innan du häller i fyllningen.

Fyllning

  1. Hacka choklad fint och lägg i en bunke.
  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen och rör slätt.
  3. Tillsätt i äggulorna och smöret, rör igen till en slät smet.
  4.  Bred ut chokladsmeten över bottnen och ställ i kylen i minst 2 timmar.

-Garnera chokladkakan med siktad florsocker och färska bär.

Ps. Jag har gjort den här pajen i en stor pajform och i små enportionsformer, det första passar perfekt till jobbfikan det andra blir till lite lyxigare små desserter.

/Moma

14 svar to “Jordnöts- och chokladpaj”

  1. I huvudet på Elvaelva 10 februari, 2013 den 09:25 #

    Åh, milda bananer!!!

  2. Kim 10 februari, 2013 den 10:19 #

    Du hörde kanske ett ”vansinnigt”, men jag hörde bara ”fail proof”!
    Salt och choklad… får vem som helst på fall. Ska ha lite kalas nästa helg, finns risk att dessa hamnar på faten.

  3. Plommonet 10 februari, 2013 den 12:46 #

    Men HUR ska jag kunna äta en sån här om jag dessutom ska trycka i mig karibiska semlor OCKSÅ?! Det blir en helveckasprojekt det här! 😉

  4. Lotta i Två Små Kök 10 februari, 2013 den 14:39 #

    Och där kom den! Cheeeezus så gott. Saliven rinner verkligen till på riktigt i munnen. Så här lite lagom småhungrig också på tidig eftermiddag. Retsamt att bara få läsa och se bild…. Det här ska jag bjuda på nån gång. Bjuda mig själv alltså 🙂

  5. Lena R 10 februari, 2013 den 15:38 #

    Tack, tack! Då behöver jag inte tjata mer!!! Nu vet jag vad jag ska baka till på fredag!

  6. tina 10 februari, 2013 den 16:39 #

    Tack ja, en sådan vill jag ha!

  7. kajomida 10 februari, 2013 den 17:24 #

    Låter mycket gott och jag funderar just på var jag har mina gamla kakformar eller om det är bättre att gör hela muffinsplåten direkt 😉 Vi är inga *kakmonster* och äter förr en chokladbit. Ibland går suget åt något salt istället, jordnötter t.ex., därför passar detta recept jättebra!

  8. Amy's piece of cake 10 februari, 2013 den 17:47 #

    Låter galet gott det här och dina karibiska semlor här nedan… alltså vi kommer hela familjen omedelbart bums 😉

  9. Mårtenssons kök 10 februari, 2013 den 19:32 #

    Låter ju hur fail proof som helst, ska det vara enklare så får man väl äta chokladen direkt ur paketet:) Och hur kul är det på en skala…

  10. Moma's Kitchen 10 februari, 2013 den 21:46 #

    I Huvudet på Elvaelva: Nej, inga bananer, bara choklad och jordnötter!

    Kim: Kalas, hörde jag kalas? Det är väl f*n att ni ska bo så långt bort!

    Lotta: Hahaha, torka saliven och baka kanske?

    Lena: Äntligen slut på tjatandet 😉

    Tina: Den är slut nu!

    Kajomida: Ta hela muffinsplåten vetja! Just det salta i kakan vart pricken över i:et!

    Amy: Kom, bara kom!

    Mårtenssons: Nä, inte alls kul!

  11. Rebecka 11 februari, 2013 den 16:49 #

    Den här ser så fantastisk ut! (Och nu kom jag att tänka på din romkaka, yumyumyum!) hur många grader ska ugnen vara när man gräddar botten liksom? Den här ska jag göra inom kort. Typ ikväll..

    • Moma's Kitchen 11 februari, 2013 den 19:39 #

      Rebecka: Ahhh, tack för att du såg att jag missade det! Nu har jag korrigerat, 200 grader ska det vara!

  12. Sis 12 februari, 2013 den 08:49 #

    Den här blir det efter middagen på lördag, helt klart!!

  13. Åsoa 17 februari, 2013 den 17:38 #

    Min favvo lite och naggande god!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: