Förlåt Lena och alla andra som väntat på det här receptet, men både jag och ni vet ju att det var värt väntan, eller hur? För hur gott var det inte med den crunchiga och ganska så salta jordnötsbotten tillsammans med den lena och fina chokladfyllningen? Hörde jag ett vansinnigt?
Bäst av allt- den är fail proof! Bara att mixa, röra, hälla ut och så vänta några timmar tills man äntligen får sätta tänderna i den.
Crunchig jordnöts- och chokladpaj
Botten
250 g salta jordnötter
1.7 dl socker
65 g smör
35 g vetemjöl
Chokladfyllning
250 g mörk god choklad, ca 70%
3 dl vispgrädde
2 st äggulor
100 g smör
Garnering: 0, 5 dl florsocker och färska bär.
Gör så här:
Botten
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa nötterna så att du får ett grovt kross.
- Blanda krosset med socker, smör och mjöl.
- Tyck ut pajdegen i en 25 cm form med löstagbar kant.
- Grädda 5 minuter i ugnen. Låt svalna helt innan du häller i fyllningen.
Fyllning
- Hacka choklad fint och lägg i en bunke.
- Koka upp grädden och häll den över chokladen och rör slätt.
- Tillsätt i äggulorna och smöret, rör igen till en slät smet.
- Bred ut chokladsmeten över bottnen och ställ i kylen i minst 2 timmar.
-Garnera chokladkakan med siktad florsocker och färska bär.
Ps. Jag har gjort den här pajen i en stor pajform och i små enportionsformer, det första passar perfekt till jobbfikan det andra blir till lite lyxigare små desserter.
/Moma
Åh, milda bananer!!!
Du hörde kanske ett ”vansinnigt”, men jag hörde bara ”fail proof”!
Salt och choklad… får vem som helst på fall. Ska ha lite kalas nästa helg, finns risk att dessa hamnar på faten.
Men HUR ska jag kunna äta en sån här om jag dessutom ska trycka i mig karibiska semlor OCKSÅ?! Det blir en helveckasprojekt det här! 😉
Och där kom den! Cheeeezus så gott. Saliven rinner verkligen till på riktigt i munnen. Så här lite lagom småhungrig också på tidig eftermiddag. Retsamt att bara få läsa och se bild…. Det här ska jag bjuda på nån gång. Bjuda mig själv alltså 🙂
Tack, tack! Då behöver jag inte tjata mer!!! Nu vet jag vad jag ska baka till på fredag!
Tack ja, en sådan vill jag ha!
Låter mycket gott och jag funderar just på var jag har mina gamla kakformar eller om det är bättre att gör hela muffinsplåten direkt 😉 Vi är inga *kakmonster* och äter förr en chokladbit. Ibland går suget åt något salt istället, jordnötter t.ex., därför passar detta recept jättebra!
Låter galet gott det här och dina karibiska semlor här nedan… alltså vi kommer hela familjen omedelbart bums 😉
Låter ju hur fail proof som helst, ska det vara enklare så får man väl äta chokladen direkt ur paketet:) Och hur kul är det på en skala…
I Huvudet på Elvaelva: Nej, inga bananer, bara choklad och jordnötter!
Kim: Kalas, hörde jag kalas? Det är väl f*n att ni ska bo så långt bort!
Lotta: Hahaha, torka saliven och baka kanske?
Lena: Äntligen slut på tjatandet 😉
Tina: Den är slut nu!
Kajomida: Ta hela muffinsplåten vetja! Just det salta i kakan vart pricken över i:et!
Amy: Kom, bara kom!
Mårtenssons: Nä, inte alls kul!
Den här ser så fantastisk ut! (Och nu kom jag att tänka på din romkaka, yumyumyum!) hur många grader ska ugnen vara när man gräddar botten liksom? Den här ska jag göra inom kort. Typ ikväll..
Rebecka: Ahhh, tack för att du såg att jag missade det! Nu har jag korrigerat, 200 grader ska det vara!
Den här blir det efter middagen på lördag, helt klart!!
Min favvo lite och naggande god!