Mat i bröd

29 Jan

Tortilla wraps

Bra mat för lilla hushållet

Just nu har jag snöat in på mat i bröd, perfekt mat för enmansköket. Hur tråkigt det än må låta  så är det ju vad jag har just nu. Jag kan säga så här, grytor och långkok toppar inte min matsedel för tillfället. Vet ni hur många portioner man måste äta av en och samma gryta? Massor, ok!

Det har mer varit snabba ihopslängda middagar på senare tid (läs 3, 5 månader). Tänk allt som går fort att slänga fram på en tallrik, typ gryner av olika slag, bönor, avokado, ägg och liknande, inte för att det är så pjåkigt men det blir lite långrandigt i längden.

Så nu har jag bytt diet, till mat-i-bröd-dieten. Tänk vad mycket som ingår i kategorin mat i bröd; hamburgare, fyllda dumplings (karibiska dumplings är ofyllda), piroger, våffelklämmor och fyllda pitabröd och fajitas. Säkert finns det massor av annat som jag har glömt att nämna, kanske ni rent av har ett favorit-mat-i-bröd-recept att dela med er av?

Jag har inte kommit så långt i lagandet av olika mat-i-bröd-recept ännu, men de senaste dagarna har jag levt på vetetortilla fyllda med grönsaker, kycklingfilé och färsk mango, f-y d-j-ä-v-u-l-e-n-s vad gott det är!

Wraps

– Med kyckling, mango och koriander

Typ såhär:

Värm ett tortillabröd, toppa brödet med en rejäl klick krispig vitkålssallad*, grönsallad, körsbärstomater, färsk koriander, kycklingfilé, salladslök/rödlök avsluta med salsa, (köpt eller hemgjord) skivor av färsk mango och gräddfil.

*Krispig sallad med tuggmotstånd får du av strimlad vitkål och grovriven morot. Slaka den genom att hälla på lite vinäger, salt och peppar. Rör ut med lite majonnäs och eventuellt yoghurt eller gräddfil.

**Stekt en kycklinfilé som du kryddar med tex. spiskummin, chili, salt och svartpeppar. Skär den i tunna skivor efter att du stekt den.

/Moma

12 svar to “Mat i bröd”

  1. Sis 29 januari, 2013 den 17:29 #

    Älskar mat i bröd!! Har inte tänkt på den benämningen bara. Älskar bröd iofs och med mat i finns det ju inga ursäkter. (drömmer fortfarande om nåt gammalt recept från Jamie Oliver där han lagt typ mozzarella och Parma i nån deg som han sen stoppat i en kruka och sen gräddat så osten bubblat över kanten, mmm).
    🙂

  2. Emmy 29 januari, 2013 den 17:37 #

    Jag äter inte så mycket bröd i form av smörgås, men bröd till mat och med mat i är jag tokig i. Dessutom är det så smidigt att fylla ett bröd om man vill ha något snabblagat.

    Vi har bestämt att vi kommer till Stockholm på fre 15/2. Vi hade först tänkt åka upp redan på torsdagen, men barnvakten blev lite svettig när hon skulle vara själv med vilddjuren så länge 😉 Så säg vilken tid som passar dig på lördagen elller söndagen så anpassar vi oss :-)kram

  3. Karoline | Gröna Skafferiet 29 januari, 2013 den 18:25 #

    Åh, mat i bröd är ju alltid gott! Jag är för övrigt galet förtjust i något så simpelt som korv-i-bröd 🙂

  4. Ann-Louise 29 januari, 2013 den 19:16 #

    Det är bara att instämma att tortillas, pitabrödd mm är livräddare. Dessutom goda sådana. Imorgon ska jag göra en sats av din krispiga sallad & leva på mat i bröd resten av veckan. 🙂

  5. kajomida 29 januari, 2013 den 19:52 #

    Det finns inget godare än fylld småfralla! Fräs ihop köttfärs och lök med champinjoner och mycket ketchup, krydda ordentligt… skär av ett ”lock” och gröp ur småfrallorna (eller småfrallan) och fyll med färsblandningen, tryck i mycket. Lägg på skivad ost (med smak) och gratinera i 10 minuter ungefär tills osten smält. Njut 😉 Är ett ”originalrecept” från 1976 ungefär *g*

  6. Moma's Kitchen 29 januari, 2013 den 21:03 #

    Sis: Men du är ju värsta sortens brödmonster, det är ju ingen idé att bjuda på mat och bröd för du äter dig ju ändå bara mätt på brödet!

    Emmy: Jag äter mackor i perioder, just nu bara mat-i-bröd 🙂 Tjoho, snart kommer ni!!

    Karoline: Det går bra det med, bara jag får stark senap till!

    Ann-Louise: Ja, nu var ju inte just den här salladen något märkvärdigt om man ska ha den till annat, det var ju krispet jag var ute efter 🙂

    Kajomida: Hahaha, mat från 70-talet rockar, låter lite som en snabbvariant av piroger, gott!

  7. sofie mumsfillibaba 29 januari, 2013 den 21:51 #

    Mat i bröd är fint! Gott kryddat kött typ pulled pork eller jerk kyckling, krispiga grönsaker och en god kall sås! Fortsätt du på den dieten. Alla andra dieter är så tråkiga!:)

  8. Charlotta 29 januari, 2013 den 22:43 #

    Hear you sister – älskar mat i bröd! Gärna om de innehåller de där morots-och-jordnötsbiffarna, massor med sallad och en god dressing. Yummi!

  9. LiLo 30 januari, 2013 den 08:25 #

    Sånt tänker jag äta massor av, sen…..

    Alltså när jag får ett kök igen och när jag får bestämma helt själv i detsamma 🙂

  10. tina 31 januari, 2013 den 00:31 #

    Gillar du smusslor?

    • Moma's Kitchen 31 januari, 2013 den 07:12 #

      Om du menar musslor, njae, bara de små hjärtmusslorna, de är jättegoda!

      • tina 31 januari, 2013 den 10:15 #

        Jag som har musselcravings, då får det bli musslor på fredag istället! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: