Lite uppdatering

12 Jan

Ni som hänger med mig på Twitter och Instagram vet ju redan att jag firade nyår tillsammans med min syster, svåger och småsmulorna. Det var verkligen det ultimata nyårsfirandet, jag och svågern pulade lugnt på i köket över varsin kall öl, var och en med sitt. Syrran och småsmulorna byggde med nya julklappslegot, innan hon till slut anslöt för att styra upp förrätten.

Tio minuter innan sittning sprang vi iväg för att svira om, man kan ju inte äta hummer, löjrom och dricka champagne i mysbralla! Det kändes lite som att vi lekte fest med den där sista förvandlingen och småsmulorna såg aningens förvånade ut när de blev ombedda att byta om och sätta på sig finkläder, men tjusigt blev det för att inte tala om hur fantastiskt gott allt blev.

Jag skröt ju med de goda desserterna jag lagade till nyår, men trodde inte att ni var redo för desserter nu mitt i alla nyårslöften. Haha, så, fel jag hade, klart ni ska få recepten!

I och med att det var nyår ville jag göra något fint, desserterna i sig var inget avancerat fancy pancy, men det känns lite lyxigare när man serverar flera små desserter i stället för en.

Jag gjorde fyra små desserter, en stadig chokladmousse- toppad med kanderad mandel, en syrlig och frisk limesorbet, den italienska klassikern tiramisu- fast i karibisk tappning samt en hallontarte med kardemumma och mandelmassa.

Ni ska så småningom få recepten på den goda maten också, till förrätt åt vi syrrans skaldjurspuck samt löjromstoast och svågern lagade en fantastisk god rödingfilé toppad med hummer, till det en vitvinssås och grönsaker julienne, halleluja!

champagneFörrätthuvudrättDessert

-So long, nu ska jag skriva ihop recepten på desserten!

/Moma

4 svar till “Lite uppdatering”

 1. Lotta i Två Små Kök 12 januari, 2013 den 15:09 #

  Jag tycker iofs att var och en av desserterna hade varit fancy smanschy var för sig, men tillsammans – wow! Supertrevligt sätt att servera dessert och en massa snackisar också. Vilken föredrar man och varför. Kanske lite byteshandel också vid bordet 🙂 Mycket jobb bakom men just till nyår eller andra festligheter kan man ju lätt kosta på sig det. Speciellt i trevligt sällskap och med mysbrallor på 🙂

  Trevlig helg och kram till dig!

 2. Ann-Louise 12 januari, 2013 den 22:43 #

  Veeery impressive! Varför nöja sig med en dessert när man kan äta fyra… Allting ser förträffligt gott ut!

 3. Emmy 13 januari, 2013 den 23:30 #

  Vilken god meny! Jag älskar när rätterna är som en egen lite avsmakningsmeny. Jag har också gjort så när vi haft ansvar för varsin rätt. Det är kul att lägga ned lite extra krut på en av rätterna (även om de är flera i en) om man slipper göra hela menyn.
  Och självklart det ska vara extra festligt till nyår!

 4. Sis 17 januari, 2013 den 22:15 #

  Ja jädrar hörru, jag hade glömt hur gott allt var och lyxigt och tjusigt!! Fina bilder som vanligt. Tack för en härlig kväll och god mat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: