Många bagerier bakar skorpor på sina bullar som de får över efter dagens försäljning. Det är ju smått genialiskt, då behöver de inte vare sig sälja ”gårdagens bröd” eller baka skorpor från grunden, allt de behöver göra är att skära upp bullarna och baka dem torra i ca 100 graders ugnsvärme.
Så nu vet du vad du kan göra om du mot förmodan skulle få några bullar över någon gång. Mina saffransbullar blev torra och trista och i ställt för att slänga, bakade jag skorpor av dem. Vill du piffa skorporna lite kan du doppa ena sidan i choklad, choklad och saffran lirar fint ihop.
/Moma
Doppa i choklad först och i hackade nötter sen! Mumma! =D
Hå! Doppa i choklad – så gott! Har jag aldrig sett förut. Saffran och choklad. Låter ju självklart nu när du säger det 🙂
Kram till dig!
Saffransskorpor… låter bra det. Jag tar en strut!
Har gjort skorpor av vetebröd – smart räddning.
Håll ut nu, snart är det julledighet 🙂
Mmmmm, these look absolutely delicious, great winter food. And such a good idea to avoid wasting bread too! Saffron and chocolate???! I’m not convinced, will have to give it a go and see what it’s like I think…
Riktigt smart! Vi brukar alltid på några lussebullar över som ligger i frysen och skräpar framåt våren.
Moma! Då har vi ett problem! Jag har a-l-d-r-i-g en endaste gång fått en endaste lussebulle över. 😀
Plommonet: Gott!
Lotta: Choklad och saffran är mycket gott!
Kim: Man får rädda det som räddas går! 🙂
Elly: Saffron and chocolate is a great combo, try it and you’ll see!
Emmy: Men då vet du vad de ska göra av dem nu!
Pickipicki: Det kan jag dessvärre inte råda bot på!