Nytt till min samling

24 Nov

Jag pratade banana fritters och kokböcker med Food Journalist and Stylist Jacqui Sinclair (JuicyChefFoodie) på Twitter i veckan, och jag frågade vilken som är hennes favorit bland karibiska kokböcker och hon svarade The Real Taste of Jamaica av Enid Donaldsons

Jag tänkte att Jacqui Sinclair om någon borde lärt sig att hitta i den jamaicanska kokboksjungeln, för det är ett betydligt större utbud av jamaicanska kokböcker än kokböcker från den resterande karibiska ö-världen och det gör det ganska svårt för den oinvigde att hitta rätt. Så… två minuter senare hade jag klickat hem en beställning via Amazon.uk.

Vad gäller bilderna The Real Taste of Jamaica, så känns de lite trista, väldigt 70-tal (boken kom i tryck första gången 1993), men det finns en uppsjö av klassiska jamaicanska recept på allt ifrån mannish water till jamaican currys, olika sorters bröd och kakor. Boken kostade lite drygt 200 kr inkl. frakt och jag tror det är en bra investering bilderna till trots.  Jag ska nog börja med att testlaga en Sweet Potato Pudding, inte blir det mannish water i alla fall!

Egentligen samlar jag inte alls på kokböcker, inte ens karibiska, men det är så fasligt kul att titta i dem och förundras över hur bred deras matlagning är och hur många olika matkulturer den är sprungen ur, även om bilderna oftast tyvärr lämnar lite mer att önska.

/Moma

5 svar till “Nytt till min samling”

 1. Mårtenssons kök 24 november, 2012 den 16:21 #

  Ja, lite 70-tal ser det ut att andas på framsidan iallafall, men om maten blir god så får det vara värt det:)
  Nej, samlar kokböcker gör inte vi heller, de har bara en märklig förmåga att leta sej hem till bokhyllan i alla fall….

 2. tina 25 november, 2012 den 17:48 #

  Vilket påminner mig om att det är dags att igen bläddra i den fina kokboken jag fick av dig. Hoppas lapparna med dina favoritrecept sitter kvar! 🙂

 3. Lotta i Två Små Kök 25 november, 2012 den 18:33 #

  Då ser jag fram emot att få se dig praktisera nytillskottet här i bloggen 🙂 Jag tycker det är jättekul med kokböcker. Läser de som litteratur, ren och skär underhållning 🙂

 4. LiLo 26 november, 2012 den 09:17 #

  Jag tycker det verkar vara en toppensoppa!
  Men du får gärna laga nåt annat också…Eller ska vi göra det tillsammans kanske?

  Kramkram

 5. Moma's Kitchen 26 november, 2012 den 22:32 #

  Mårtenssons: Ja, roligare bilder hade varit… ja, roligare helt enkelt!

  Tina: Ja, just det, den hade jag glömt 🙂

  Lotta: Jo, det är kul med kokböcker, jag kollar oftast bara bilder och ögnar igenom ingredienslistan, det är sällan jag följer recept, fast ett och annat fastnar ju ändå.

  LiLo: Manish water, toppensoppa med gethuvud? Njae, det vete sjutton, jag hoppar nog, men såklart ska vi ses och laga nåt ihop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: