Jag hittade den här bilden från någon av syrrans och svågerns alla goda middagar och blev vansinnigt sugen på körsbärstomater som har fått baka långsamt i ugnen. De får en sötma som inte är av denna värld och när du bakat dem andra varvet tillsammans med riven parmesan och färsk basilika- ja, då är du hemma!
Tomaterna passar utmärkt på buffébordet och som tapas, men de är så goda att det är svårt att hinna duka upp med dem innan de är slut.
Fyll en form med körsbärstomater, kryssa toppen på varje tomat. Ringla över lite olivolja och lite socker baka tomaterna långsamt i 100 grader i ugnen i ca 3-4 timmar.
När de blivit rynkiga, saltar och pepprar du dem och strör över parmesanost och färsk basilika. Nu bakar du dem ytterligare i ca 30-45 minuter.
/Moma
Det är ju helt underbart med långsamt ugnsbakade tomater! De förtjänar all uppmärksamhet de kan få så jättebra att du påminner om dem, eller uppmärksammar personer som inte provat om hur gått det är!
Hej!
Helt off-topic, men är inte du i arlas tävling där man ska hitta julrecept? Jag hittar nämligen inte ditt julrecept:)
http://www.arla.se/Default____35211.aspx
Grym blogg förresten! Många smaskiga recept som måste testas 🙂
Hej Lars, det är nog en liten miss i kommunikationen mellan mig och Arla, men om du är lite tålmodig så ska jag åtgärda det så snart som möjligt! Kul att du gillar bloggen 🙂
Lars: Nu är det fixat- bara ut och leta julrecept nu!:-)
Håller med er båda, Moma och Linda, det är helt underbart. Ju längre de får baka desto bättre… Synd bara att jag sällan har sån framförhållning att jag kommer på det innan jag är vrålhungrig.
Såååååå gott!!
Ja, ugnsbakade tomater är så gott!
Hmmm allt med parmesan är läskigt, men man kanske kan ta feta, halloumi eller mozarella…..
Alltså fy fasiken vad gott. Dubbelbakade dessutom med ost och grejer i andra omgången. Det har jag inte testat. Det här kommer garanterat att kockas i något av mina kök. Åh, jag dreglar!!!
Står i ugnen nu:-)
De bästa tomaterna alltså! Passar till pasta eller varför inte i pizzasåsen, mmmm!
Åh… Det här måste vara ljuvligt gott. Jag älskar långsamt rostade tomater och har haft det i och till allt möjligt, men aldrig bjudit dem på det här sättet.
Linda: Jamen visst är det!
Kim: Hm, ja, framförhållning är väl kanske inte mitt starkaste kort…
Sofie: 🙂
LilLo: Skippa parmesan då och ta nåt du gillar!
Lotta: Dubbel bakning är dubbel glädje 😉
Hotness: Vart du nöjd?
Amy: Eller som godis…
Emmy: Då vet du vad du har kvar på att-göra-listan!
Men shit så gott det låter och jag som inte är ett jättefan av tomater.
Kram Malin