Göteborg T/R

23 Okt

Helgutflykt

Bästa Uppsala-gänget; Tina, Carl och Alice kom och plockade upp mig fredag eftermiddag för en helgutflykt till Göteborg för att träffa Ann-LouiseBeataJohannaLindaRebecka och Åsa och några till som tyvärr inte kunde komma.

Jag skulle ha Alice som resesällskap i bak, Alice är ett litet monster som äter både skor samt dyra läderinbundna kokböcker.

Tina hade gett Carl två uppgifter innan avresan. 1. Tämja monstret, 2. Göra karelska piroger och äggsmör att ta med till matbloggs-picknicken som skulle äga rum på lördagen. Monstret hade han lyckats med, hon låg from som ett lamm i baksätet hela resan, så from att Tina för ett ögonblick trodde att hon lämnat oss för en sista resa.

Vad gäller de karelska pirogerna hade Carl rationaliserade bort dem och siktat på det perfekta äggsmöret i stället, så om ni hör någon som bestämt hävdar att äggsmör på mörkt rågsurdeg är en finsk delikatess och klassiker så vet ni hur det ryktet har uppstått.

På fredagen mötte vi upp Ann-Louise, Johanna och Beata på Ölrepubliken, himlariket för oss som gillar öl, jag testade bland annat honungsöl, öl som smakade nytjärad brygga och chokladöl, allt var inte gott men det var riktigt kul att testa!

På lördagen dukade vi upp till matbloggs-picknick hemma hos sockersöta fröken Meister (Åsa), det vart en vegetarisk långsittning med Rebeccas saltstänkta mandlar, Lindas höstiga sallad med mathavre, butternut squash, rostade hasselnötter och trattkantareller, Åsas goda tomat- och kikärtsgryta med ingefära och koriander,Carls perfekt ihopsvängda äggsmör och finskt rågbröd och efter det mellanlandade vi med Tinas finska äggost med hjortronsylt innan vi till slut dog sötdöden med Lindas saftiga lakritskakor, Beatas perfekta kolapaj med lingon som serveras med vispad creme fraiche toppad med kanel och så min jamaicanska romkaka som jag serverade med riven choklad och lättvispad grädde. Om vi blev mätta? JA.

-Tack Tina och Carl (jag hoppas ni har duschat monstret) för att ni guidade mig genom vått och torrt, dis och solsken, hade det inte varit för den täta dimman som låg som en smäck över stan så hade jag kunnat peka ut v-a-r-j-e liten sevärdighet i Göteborg vid det här laget! Tack också  alla Göteborgs trevliga matbloggare som tog emot oss i den stora varma göteborgsfamnen, så fantastiskt kul att få träffa er alla i verkliga livet!

/Moma

12 svar till “Göteborg T/R”

 1. Ann-Louise 24 oktober, 2012 den 15:50 #

  Himla festligt att äntligen ha fått träffa dig IRL. Tack för en rolig ölhävarkväll på Ölrepubliken och jag grämar mig fortfarande att jag inte kunde vara med hos Åsa dagen efter. Hoppas att det inte dröjer allt för länge tills nästa gång. 🙂

 2. Lotta i Två Små Kök 24 oktober, 2012 den 17:31 #

  Vad roligt, härligt, gott och alla möjliga adjektiv! Hade gärna följt med så tjoa till nästa gång vetja! Dina bilder från Ölrepubliken var inte snälla för att en ölälskare att följa en lördagskväll, många många mil därifrån 😦

  Matbloggare är ett härligt släkte – kul att det blev en så lyckad helg i Götet!

 3. Hanna 24 oktober, 2012 den 18:15 #

  Så kul med alla bloggträffar! Man ser ju lång väg hur bra ni hade det. Och superfina bilder.

 4. Barbro 24 oktober, 2012 den 19:00 #

  Låter som en mycket trevlig och mäktig helg!

 5. Amy's piece of cake 24 oktober, 2012 den 19:24 #

  Vilken härlig helg! Det är riktigt trevligt att träffa matbloggare… man delar samma intressen och allt bloggprat… härligt härligt kram! 🙂

 6. Kim 24 oktober, 2012 den 20:38 #

  Åh. Vad fint ni haft det! Synd att man inte kan vara överallt samtidigt… Men med era inlägg så känns det lite som om jag var där. Tjusiga bilder på tjusiga bloggare (+hund).

 7. milla 24 oktober, 2012 den 20:47 #

  Vad mysigt att träffas under en dag/ helg 🙂

 8. Mårtenssons kök 24 oktober, 2012 den 21:49 #

  Härligt med såna träffar, glatt gäng verkar det ha varit ni fick ihop till slut! Och så mycket spännande godsaker, klart man inte tackar nej.

 9. Emmy 25 oktober, 2012 den 05:02 #

  Vilken toppenträff! En massa gott att äta och ett helt gäng fina matbloggare. Åh, vad jag skulle vilja ha mer tid att åka runt på en massa kul dejter. Nu såg jag att det är dags för Mitt köksmässan i Stockholm där de även har fixat ett rum för bloggare…

 10. Moma's Kitchen 25 oktober, 2012 den 21:36 #

  Ann-Louise: Det samma, synd att du inte kunde joina oss hos Åsa också (mycket vill ha mer :-))!

  Lotta: Haha, du pratar om bilderna på Instagram antar jag, äsch, du skulle ha hängt på! Eller så börjar det bli dags för en Stockholmsträff snart..?

  Hanna: Ja, bra var namnet!

  Barbro: Jo, ack så god, men mäktig var den, jag åt tills magen stod i åtta hörn!

  Amy: Jamen du vet ju, matbloggare är bästa sortens folk!

  Kim: Jag saknade dig!!

  Milla: Det var toppen!

  Mårtenssons: Japp, toppengäng och massor av godsaker- kan det bli bättre?

  Emmy: Snart kommer du till Stockholm väl… är det inte vår snart? Fasiken, första snön föll här idag!

 11. Rebecka 1 november, 2012 den 22:13 #

  Åh, så gott så gott! Trots att jag är sockermätt efter kvällsfikat i form av äppelpaj och vaniljsås, är jag banne mig (igen) störtsugen på romkakan. Åh herre min skapare, vilken kaka! Men det var ju inte bara godsaker, vi hade ju riktigt trevligt också 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: