Som jag har längtat

28 Sep

20120927-202126.jpgFredagen är här, äntligen! Min lillasyster kommer till Stockholm ikväll och ska stanna hos mig tills på söndag, jag ska krama sönder henne- det är ett som är säkert!

Förra helgen var jag i min gamla hood och käkade med mina ex-grannar, de hade lagat den ena goda rätten efter den andra men bäst av allt var ändå att få träffa dem alla!

Mina fina gamla grannar, jag saknar dem verkligen som grannar. Det fanns alltid tid för en pratstund, en promenad, någon att dela tvättstugan med och någon som var glad att få provsmaka mina bakverk, helt enkelt de bästa grannarna man kan ha!

De andra stod för maten och jag desserten. Jag hade tänkt att bjuda på en vaniljpaj med hjortron, men se några hjortron gick inte att få tag på så det blev rårörda hallon till i stället. Det gick bra det med även om jag helst hade ätit hjortron till.

Vaniljpaj
Recept: Arla
8 bitar

Pajdeg
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula

Fyllning
3 ägg
1,5 dl socker
1/2 vaniljstång (jag tog en hel)
1/2 krm vaniljpulver (jag uteslöt det)
2 dl crème fraîche
2 msk vetemjöl

Toppa med: 2 dl hjortron och 1 dl hjortronsylt, eller ta de bär du får tag i.

Gör så här:
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, låt vila i kylskåp ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker pösigt, skrapa ur fröna ur vaniljstången, rör ihop alla ingredienser till fyllningen och häll ner den i pajformen. Grädda i ca 35 minuter. Låt kallna. Blanda bär och sylt och bred ut över pajen.

20120927-213333.jpg

20120927-201948.jpg
Trevlig helg på er!
/Moma

4 svar till “Som jag har längtat”

 1. LiLo 28 september, 2012 den 08:35 #

  Miss U tooooo, apmycket och jag är bara glad att det blev hallon, det godaste som finns i bärväg.
  Ses snart igen, löv!

 2. Louise 28 september, 2012 den 11:48 #

  Vilken smaskig paj, och bra grannar kan man inte ha för mkt av!

 3. Mårtenssons kök 2 oktober, 2012 den 18:29 #

  Härligt med kära återseende,
  hoppas helgen blev riktigt lyckad!

 4. Moma's Kitchen 2 oktober, 2012 den 21:36 #

  LiLo: Ja, vi ses snar igen! ❤

  Louise: Tack, helgen vart prima!

  Mårtenssons: Tack det samma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: