Jag var med Pickipicki-gänget och käkade lunch på 19 Glas för ett par helger sedan. Förutom att solen sken och att Tina och Carl är bästa tänkbara sällskapet så var maten god och servicen fin och personlig utan att vara påträngande, kan det bli mycket bättre än så? Det ska i så fall vara att det kändes som jag hade semester fastän jag just betat av första arbetsveckan efter semestern.
Jag har för mig att det var ragu som vi åt. I alla fall var det små bitar av nötkött, stekt lök och potatis som var smaksatt med dijonsenap, dragon och vinäger. I alla fall är det så jag kom ihåg det, fast då drack jag en stor kall öl till maten, lunchtid och allt, så jag kan inte garantera att jag minns rätt.
Jag gjorde i alla fall stekt potatis som jag smaksatte med dragon och vinäger. Dijonsenapen? Den glömde jag. Däremot hade jag i en näve halverade körsbärstomater mot slutet, så att de precis hann bli varma. Potatisen blev riktigt god, perfekt till en köttbit eller lite baljväxter och ett lass grönsaker.
Du behöver:
- Ett lass kokt potatis
- Fint hackad lök
- några nypor dragon, gärna färsk
- salt
- svartpeppar
- en nypa socker
- en klick smör
- en skvätt vitvins- eller äpplecidervinäger
- en näve halverade körsbärstomater
Så här gör du:
- Stek löken mjuk i smör.
- Skär potatisen i mindre bitar.
- Tillsätt mer smör och vänd ner potatisen, salta och peppra och tillsätt dragon tillsammans med en nypa socker, stek tills potatisen får färg.
- Tillsätt tomaterna.
- Stänk över lite vinäger och stek tills den kokat bort, det ska inte bli blött.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
-Smaklig spis!
/Moma
Vilken fin bild Moma och potatis me like. Denna sparar jag för framtida bruk.
Den ska jag göra bums!! Helst nu, men eftersom det snart är mitt i natten får det bli till middag imorgon.
Gott det verkar och jag uppskattar att du skriver recept så att jag fattar dem, nypa, lass och näve det är sånt jag begriper!
Skinkan är slut….. : (
Allt man kan göra (tror jag) med kokt potatis är jag med på! Potejto potato, spelar ingen roll! Verkar riktigt gott och trevligt sätt att variera potatistillbehöret på.
Underbart att kunna få semesterkänsla fast den ”officiella” är slut. Då måste man ju göra något helt rätt! Hoppas känslan kommer tillbaka till helgen 🙂
Kram!
Jag kastade in råa potatislhalvor i ugnen, när de var så där nästan klara, blandade jag en skvätt och nån nypa och hällde på, skakade runt och vips!
Jättegott!
Jag som älskar potatis och potatos! Låter mycket gott.
Amy: Tack, Amy!
Sis: Bättre sent än aldrig!
LiLo: Haha, jo, jag håller med- det är rejäl matlagning det!
Lotta: Den känslan har dock helt gått över nu, det gick i en rasandes fart.
LiLo: Bra där 🙂
Emmy: Jag som inte är jätteförtjust i potatis tyckte i alla fall det 🙂