SENSOMMAR

15 Aug

Okej, de flesta av oss är tillbaka till jobb och vardag, och ni som inte är det ännu är på god väg att få semesterblues- för vardagen kommer ju även till er snart.

Men ärligt, sommaren är inte över än, vare sig du jobbar eller inte. Det blommar fortfarande och det är rätt så ljust ute om kvällarna, kanske inte fram till tolv på natten, men ändå, sommaren är faktiskt inte över riktigt än.

Och förresten, sommaren har inte ens kommit  till er på allvar förrän ni har ätit tjock krämig grekisk yoghurt varvat med honung, söt saftig frukt eller sommarbär och krossade favoritflingorna. Det är nämligen bästa receptet på bästa sommarfrukosten, eller bästa sommarmelliset, eller bästa s-e-n-sommardesserten att avnjuta till det sista humlesurret på altanen eller på balkongen.

För mig blev det sensommardessert: Grekisk yoghurt, jordgubbshonung, nektarin med krossade havrekuddar.

/Moma

12 svar to “SENSOMMAR”

  1. LiLo 15 augusti, 2012 den 21:37 #

    Själv har jag snöat in helt på den ryska. Igår med egenplockade hallon, rörda med lite råsocker.
    Idag med granatäpple, några valnötter och litelite honung.
    Jordgubbar och kardemumma är inte heller dumt : )

    Helt rätt förresten, så länge man kan bada är det sommar…

  2. Mårtenssons kök 15 augusti, 2012 den 21:44 #

    Amen, sister, we hear you!

  3. sofie 15 augusti, 2012 den 22:51 #

    Känns som sommaren började nu…

  4. Amy's piece of cake 15 augusti, 2012 den 22:56 #

    Mmmums! Gjorde något liknande i somras men inte frukt i…!

  5. Emmy 15 augusti, 2012 den 23:21 #

    Amen tack hörrödu! Lite positivism är vad jag behöver. Nope, sommaren är inte, får inte!, vara slut ännu.

  6. PollyÅsa 16 augusti, 2012 den 05:24 #

    Härliga augusti 🙂 tack för tips på frisk efterrätt!

  7. tina 16 augusti, 2012 den 09:33 #

    Hallå där! Har du tagit semester från din mail eller?

  8. Charlotta 16 augusti, 2012 den 09:42 #

    Momalainen! Har du något bra recept/meny på rub/marinad – karibisk såklart – till quorn? Åt en så god rätt på Carib Creol i Malmö men det var ju nästan tusen år sedan, så jag tänkte att du kanske har något likvärdigt på lager? Förstår att det säkert är ett kycklingrecept från början, men har du något recept som du tror passar bra till quorn med?

  9. Moma's Kitchen 16 augusti, 2012 den 22:37 #

    LiLo: BADA? Brrrr!

    Mårtenssons: Amen!

    Sofie: Äntligen! 🙂

    PollyÅsa: Augusti är en fin-fin månad!

    Tina: *Host* Semester och semester, det andra jobbet åt nästan upp mig den här veckan!

    Charlottan: Klart jag har, testa Jamaican Jerk https://momaskitchen.se/2010/06/17/jamaican%C2%A0jerk/

  10. Katarina 17 augusti, 2012 den 04:53 #

    Ser mycket gott ut 🙂

  11. Lotta i Två Små Kök 17 augusti, 2012 den 14:14 #

    Rörande överens. Augusti och fortfarande sommar. Lite annan karaktär bara med mörkare kvällar. Ganska mysigt faktiskt – det blir vad man gör det till. Det ser supergott och fräscht ut det där! Nu fortsätter vi njuta av augusti!

  12. Moma's Kitchen 19 augusti, 2012 den 11:33 #

    Katarina: Jag har typ levt på det i veckan som gick, frukost, lunch och dessert 🙂

    Lotta: Visst, det blir vad man gör det till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: