MAJSKOLVAR CARIBBEAN STYLE

14 Aug

Första gången jag blev bjuden på majskolvar kokta i cocosmjölk minns jag att jag tänkte att det aldrig kan slå kokta majskolvar med smör och örtsalt. Aj, så fel jag hade, majskolvar som fått koka i cocosmjölk och kryddor får en alldeles ljuvlig smak.

Tricket är att ha rikligt med salt och ordentligt med chilipeppar så att såsen får lite bett, ja, sås, för när det har fått koka  utan lock så reduceras vätskan och det blir till sås.

Det här behöver du:

  • 4 majskolvar, gärna färska
  • 1/2 gul lök, riven
  • 2-3 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk timjan
  • chilifrukt efter smak, jag föredrar gul habanero som är fruktig och het
  • 1 kvist persilja, hackad
  • 3 msk hackad koriander, gillar du inte koriander kan du bara utesluta den och öka på mängden persilja i stället.
  • 1/2 tsk nymald svartpeppar
  • 1 msk salt
  • 1, 5 burk cocosmjölk
  • vatten så att det precis täcker majskolvarna

Gör så här:

  1. Skölj och dela majskolvarna på mitten och placera dem i en kastrull.
  2. Tillsätt salt, vitlök och kryddor, riv i löken med den grövsta sidan på rivjärnet.
  3. Häll på cocosmjölk och fyll på med vatten så att det precis täcker majsen.
  4. Låt koka upp under lock, koka sedan utan lock tills att majsen är klara och vätskan har absorberats av majskolvarna.

– Ät och njut, antingen som ett snack eller som tillbehör till maten!

/Moma

17 svar to “MAJSKOLVAR CARIBBEAN STYLE”

  1. LiLo 14 augusti, 2012 den 08:48 #

    Meeen, hur gott verkar inte detta? Ring, Moma, ring, så kommer jag 🙂

  2. Lotta i Två Små Kök 14 augusti, 2012 den 09:08 #

    ALLT som får koka i kokosmjölk verkar bli hur gott som helst. Jag har testat ditt ris som du bjöd på men inte hunnit blogga om det ännu. Det blev så gott! Fast inte lika gott som när du gjorde det 🙂

  3. Plommonet 14 augusti, 2012 den 13:09 #

    Ann-Louise och jag var iväg till Bärby självplock här hemma för ett par veckor sen – då hade inte majsen mognat än, men nu vet jag PRECIS vad jag ska hitta på med den när det är skördetid! 🙂

  4. Ann-Louise 14 augusti, 2012 den 13:13 #

    OMG! Jag instämmer helt med Plommonet. Detta m-å-s-t-e lagas så fort vi har vart på Bärby.

  5. kajomida 14 augusti, 2012 den 15:59 #

    Köpte faktiskt 3 majskolvar i förrgår, mest för att våra marsvin skulle få prova 😉 men det gick inte hem där alls. Däremot satte sambon tänderna i en majskolv igår – direkt ur paketen som den var. Trodde jag skulle bryta ihop, för jag känner bara igen kokt varm med salt och smör… tydligen har jag missat den färska *sockermajsen* som man säger här i Tyskland 😉

    Receptet kommer att lagas, men har du ett knep på hur man delar dom? Var inte alls lätt att ”såga” med en brödkniv iallafall.

  6. Moma's Kitchen 14 augusti, 2012 den 19:24 #

    LiLo: Absolut, I will bejb!

    Lotta: Vad kul, det tog ett tag för mig att få kläm på riset, men nu jäklars 🙂

    Plommonet: Ah, jag minns att vi var på självplock när jag var liten, sedan hade vi hela frysen full av majskolvar, gott!

    Ann-Louise: Just DO it! 🙂

    Kajomida: Jag kokade mina ett tag först, sedan tog jag upp och delade dem, lite varmt, men det gick… Ah, färsk majs är sött och gott!

  7. Kim 14 augusti, 2012 den 20:06 #

    Det där har jag aldrig hört talas om… men måste testa snart! Jäklarns så gott!

  8. Emmy 14 augusti, 2012 den 23:40 #

    Okej, jag tänker som dig, slår det klassikern… Men du brukar ju ha så rätt så rätt. Ska jag absolut testa och låta mig övertygas.

  9. Barbro 15 augusti, 2012 den 18:45 #

    Verkar faktiskt riktigt gott trots att jag inte är någon jättefantast av kokosmjölk,kommeratt provas!

  10. Moma's Kitchen 15 augusti, 2012 den 20:17 #

    Kim: Jaa, gör det!

    Emmy: Ho ho, smickrare där!

    Barbro: Det är jättegott! 🙂

  11. Amy's piece of cake 15 augusti, 2012 den 22:54 #

    Detta bara måste testas Moma, mmm!

  12. karin - trattoria 16 augusti, 2012 den 10:09 #

    Fy fabian vad gott! 😀

Trackbacks/Pingbacks

  1. BBQ « - 29 augusti, 2012

    […] sommarlovet är över. Vi åt Bbq Chicken med Bbq-sås tillsammans med , coleslaw, grönsaksris och majskolvar kokta i cocosmjölk. Det är också gott att marinera fläskkött i stället för kyckling om man föredrar […]

  2. Sticky Bbq Chicken | - 30 augusti, 2013

    […] veckorna. Men igår var jag ledig och då nyinvigde jag köket med buller och bong, det blev karibiska majskolvar kokade i örter och cocosmjölk, veggie-ris och karibisk Bbq-kyckling med Bbq-sås med en stänkare […]

  3. Rice & peas och karibiska majskolvar | Inte bara tacos - 12 september, 2016

    […] min sida får jag säga, för OJ vad gott det var! Förra måndagen gjorde jag hennes bönris och majskolvar kokade i kokosmjölk. Recepten är i stort sett kopierade från henne, med några små ändringar. Karibiska majskolvar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: