JORDGUBBSFROSSA

23 Jun

Finns det något godare än svenska söta jordgubbar, tveksamt va? Jordgubbar med iskall fil till frukost är bland det bästa som finns, helst ska den ätas utomhus barfota på farstutrappan på landet. Men nu är landet uthyrt och regnet har hittat tillbaka hit så det blev ingen utomhusfrukost för mig. Regn eller inte, jordgubbar till frukost är så nära svensk sommarextas man kan komma- så jag är nöjd.

Vill man lyxa till det lite extra kan man ringla jordgubbshonung över fil och gubbar. Jordgubbshonungen är också god att söta smoothies med och att ringla över glass.

/Moma

7 svar till “JORDGUBBSFROSSA”

 1. Lotta i Två Små Kök 23 juni, 2012 den 12:07 #

  Jordgubbar var det här också! Har aldrig provat äta det med fil?! Det var en något udda kombo som jag gärna provar. Hoppas du fick en trevlig midsommarafton på båten. Visst var vädret fint i Stockholm oxå igår? Idag känner man igen svensk midsommar lite bättre på vädret 🙂

 2. Emmy 23 juni, 2012 den 23:57 #

  Jag köper aldrig hem fil och jag vet inte varför. Åt jämt fil som barn med massor av socker och kanel på. Fil och jordgubbar något nytt. Men vad är inte gott ihop med jordgubbar lixom. Jag tycker absolut det ska frossas i dem så länge de finns. På alla sätt som går.

 3. Amy's piece of cake 24 juni, 2012 den 13:15 #

  Jordgubbar är gott till nästan allt känns det som… härligt med frossa, gillas då vi själva frossar massor. Gott, nyttigt, ja vad mer kan man begära av de lilla gubbarna 😉

 4. Kim 24 juni, 2012 den 15:52 #

  Kan man överdosera jordgubbar? Och i så fall var ligger gränsen för skadligt intag? Tacksam för svar. Mvh Jordgubbsberoende.

 5. Mårtenssons kök 24 juni, 2012 den 19:35 #

  jordgubbshonung, skriver du… det låter något så in i bängen gott, undrar om vi kan lokalisera det i vår stad, en jakt kommer att upptas snarast möjligt! Jakten på farstutrappa utomhus verkar mest döfödd, så i brist på det får stolen på balkongen duga – iaf så fort som solen visar sej och spöregnet slutar:)

 6. Jenny 26 juni, 2012 den 18:31 #

  Jag har spanat in de smaksatta honungarna ett tag men dragit mig för att köpa dem, och den enkla anledningen till detta är att jag inte är speciellt förtjust i honung. Men hur mycket honung smakar just denna..? Hehe, lite dum fråga kanske…

 7. Moma's Kitchen 26 juni, 2012 den 20:19 #

  Lotta: Va? Aldrig ätit jordgubbar med fil? Bästa frullen/melliset juh!

  Emmy: Och jag som ALLTID har fil hemma, det är mitt reservförråd inför snabbt sockersjunk 🙂

  Kim: Finns inget skadlig gräns för mängd jordgubbar, observera dock att det gäller intravenöst intag!

  Mårtenssons: Bah, den där solen va?! Nåväl, jordgubbshonung kan väl liknas vid sommar på burk- Matric har den (de som importerar Mutti).

  Jenny: Jag har bara sett honung smaksatt med honung, jag tycker att det smakar mer jordgubb än honung i alla fall 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: