SÖNDAGSKVÄLL

10 Jun

Ikväll har jag laddat för att fortsätta läsa min bok, Purple Hibiscus av Chimanda Ngszi Adichie, som jag började läsa för flera månader sedan. Först sträckläste jag och sedan slutade jag abrupt, kanske var det vetskapen om att den kommer att ta slut som fick mig att lägga ifrån mig boken, jag var inte redo att skiljas åt.

Purple Hibiscus är Chimanda Ngszi Adichies debutroman och handlar om en liten flicka som slits mellan gamla traditioner och religiös fanatism i  ett korrupt och sönderfallande Nigiria. Det är en vacker bok som också handlar om ursprung och tillhörighet och om det vackra och fula i ett samhälle.

Jag såg Chimanda Ngszi Adichies första gången på TED där hon föreläste om stereotyper och faran av ensidigt berättande, efter det klickade jag genast hem Purple Hibiscus, en bok som jag verkligen kan rekommendera.

 

Ps. Tack Alex för de fina pralinerna!

/Moma

8 svar till “SÖNDAGSKVÄLL”

 1. Lotta i Två Små Kök 10 juni, 2012 den 21:35 #

  Härligt med såna där böcker som man sträckläser. Känner verkligen igen det där med att suga på karamellen när boken börjar ta slut, att läsa mer sällan och långsammare 🙂 Ibland kan jag nästan bli ledsen när jag läser sista ordet och alldeles tom… Boken låter mycket spännande!

  Fortsatt skön söndagskväll, och god. Vilka praliner!

 2. Emmy 10 juni, 2012 den 23:33 #

  Åh… Läsa bra böcker och äta fina praliner borde vara schemalagt minst ett par gånger i veckan. Jag hatar verkligen att läsa ut en riktigt bra bok. Det är som en sorg. Så är jag nästan avigt inställd till nästa bok jag ger mig på. Som om man haft en relation med boken och blivit dumpad och måste ut på någon blinddate…

 3. Kim 11 juni, 2012 den 18:02 #

  Jag är alltid ute efter boktips, danke schön!
  Inser nu att jag borde börja med praliner till böckerna också, då kommer jag läsa ännu mer, och det är ju bra och bildande! Alltså: man blir smart av choklad. Ring aftonbladet!

 4. Tant Gul 11 juni, 2012 den 19:46 #

  Låter som en mycket intressant bok! Tack för tipset! Ha en bra vecka.

 5. Alex 11 juni, 2012 den 23:56 #

  Vassego min sköna!

 6. Amy's piece of cake 12 juni, 2012 den 20:42 #

  Praliner och böcker, vilken underbar kombo Moma! Jag är en bokmal så detta passar mig ypperligt 😉

 7. Moma's Kitchen 13 juni, 2012 den 20:22 #

  Lotta: Ja, det blir lite som att skiljas från en vän.

  Emmy: Jag har oftast svårt att komma till ro att läsa i vardagen, det blir tyvärr mest under semestern.

  Kim: Choklad och böcker är den bästa bildningen!

  Tant Gul: Tack det samma!

  Alex: *puss*

  Amy: Jag är bara bokmal i perioder, längtar att få komma till ro och komma in i en bokperiod just nu!

 8. Elly 14 juni, 2012 den 04:03 #

  I really REEEEALLY loved this book, read it a couple of years ago now. I do the same thing when I’m really enjoying a book, but part of me always wants to read it as quickly as humanly possible! Hope you had a lovely relaxing Sunday!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: