Jag var i skogen idag och det finns fortfarande kvar små späda granskott till er så att ni kan göra granskottsirap, men skynda er för snart har de blommat klart! Jag har inte smakat ännu, men det doftar ljuvligt av späd sommarskog i min lilla burk som står på fönsterbrädan i väntan på att bli sirap.
Receptet är enkelt, varva lika delar granskott och råsocker i en glasburk, avsluta med socker så att det täcker det översta lagret granskott. Ställ burken i ett fönster och skaka och vänd burken varje dag. När allt socker blivit till sirap silar du bort granskotten och förvarar sirapen i en ren burk.
/Moma
Färska granskott har jag ju tuggat på många gånger, syrligt och gott! Inte visste jag att man kunde göra sirap av de små liven 🙂
Det verkar som om jag får ge mig ut i naturen å det snaraste: jag har siktet inställt på både granskott och nässlor… Ska bli kul att se vad du har sirapen till.
Helt plötsligt slog det ner som en bomb i min skalle – det är KLART att det är det här jag ska ge bort till vegovännen i födelsedagspresent! Hurra, tack! =D
Lotta: Bra tips från Pickipicki!
Kim: Ja, det ska bli spännande att se hur den blir!
Plommonet: Det blir en fin present!